Публікація

Комітет з питань свободи слова та інформації впродовж роботи п’ятої сесії парламенту планує розглянути близько тридцяти питань законотворчої діяльності

Планом роботи Комітету на лютий-липень передбачена підготовка 19 проектів законодавчих актів, де Комітет є профільним.

Члени Комітету, зокрема планують опрацювати і подати на розгляд Верховної Ради законопроекти: про Концепцію роздержавлення засобів масової інформації в Україні; про створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення Україні; про систему громадського телебачення і радіомовлення України; про призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії України і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень; про політичну рекламу; про Концепцію національної інформаційної політики”(друге читання); про інформаційну відкритість органів державної влади та вищих посадових осіб України тощо. Планується також підготувати низку законопроектів про внесення змін до Законів України: “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” (нова редакція); “Про рекламу” (щодо ідентифікації реклами й розповсюдження реклами тютюнової, алкогольної продукції та зброї”); “Про телебачення і радіомовлення” (щодо статусу державних телерадіоорганізацій) тощо.

Комітет планує підготувати проекти постанов, зокрема: про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2004 р.; про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки дотримання Національною телекомпанією України вимог законодавства щодо використання бюджетних коштів та ведення фінансово-господарської діяльності; про порядок висвітлення роботи шостої сесії Верховної Ради України четвертого скликання.

Члени Комітету передбачають розглянути і подати свої пропозиції до законопроектів, які готуватимуться в інших парламентських комітетах. Зокрема, до законопроектів: про національну таблицю радіочастотного ресурсу України; про роздержавлення друкованих засобів масової інформації; про проект Концепції інформаційного кодексу України; про виконання Постанови Верховної Ради України за підсумками парламентських слухань “Концепція розвитку національного телерадіоінформаційного простору України”.

На виїзних засіданнях члени Комітету планують розглянути питання дотримання свободи слова і свободи діяльності ЗМІ, а також питання роздержавлення друкованих засобів масової інформації (районний, міський рівні): у Закарпатській, Черкаській, Львівській областях.

Планом роботи Комітету також заплановано проведення виїзних засідань у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській областях.

У порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень Комітет планує розглянути звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки дотримання Національною телекомпанією України законодавства України щодо використання бюджетних коштів та ведення фінансово-господарської діяльності та про виконання Постанови Верховної Ради України про забезпечення безперешкодної діяльності ЗМІ у передвиборний період 2004 року.

Комітет також планує винести для обговорення на Дні Уряду у Верховній Раді України питання: “Практика надання громадянам інформації органами державної влади та місцевого самоврядування в Україні і європейські стандарти”.

Планом роботи Комітету передбачається проведення круглого столу на тему: “Проблеми роздержавлення друкованих засобів масової інформації”.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: