Публікація

Комітет Ради Європи проти катувань оприлюднив звіт щодо Македонії

Сьогодні Комітет Ради Європи по запобіганню катувань, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження чи покарання (CPT) опублікував звіт щодо Македонії, що був підготовлений за результатами моніторингу цієї країни у листопаді 2002 року.

Делегація Комітету робить огляд щодо прогресу з поводженням з особами, що позбавлені волі правоохоронними органами,  а також оцінює правові механізми щодо скарг на нелюдське поводження. Комітет зауважує, що поводження із затриманими у поліцейських відділках залишається серйозною проблемою. Поряд з цим експерти Комітету дають конкретні рекомендації уряду щодо дій судів та прокурорів при розслідування та розгляді скарг на катування та нелюдське поводження в поліції.

Комітет проти катувань також рекомендував здійснити негайних кроків для радикального покращення щодо режиму у певних в’язницях країни та вжити особливих заходів у психіатричній лікарні в Скоп’є (Бардовці) та Спеціальному закладі для психічно неповносправних осіб імені Деміра Капія.

Поряд з цим Комітет оприлюднив відповіді уряду Македонії на ці зауваження, зокрема щодо здійснених заходів по впровадженню рекомендації Комітету. Уряд вказує на численні проведені професійні тренінги для посадовців у поліції, прийняття нового Кодексу етики поліції, покращення дій працівників в’язниць, а також конкретні кроки щодо зміни ситуації у сфері соціального забезпечення та лікування психічних хвороб.

Повний Звіт Комітету англійською можна знайти тут >>>

Відповідь Уряду Македонії англійською доступна тут >>>

РУПОР

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: