Публікація

Комітет парламенту виступає за обов’язкові теледебати кандидатів у президенти

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації розглянув звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2003 рік та низку проектів законів України.

У ході засідання відбулася розмова з проблем поліпшення роботи цього позавідомчого органу. Загалом підтримавши та схваливши багато позитивного, члени Комітету спільно з членами Національної ради визначили ряд напрямів щодо поліпшення взаємодії. Зокрема, народні депутати підтримали пропозицію голови Комітету М.Томенка щодо регулярного проведення спільних засідань, на яких розглядатимуться нагальні питання, які виникають у телерадіоінформаційній сфері.

Комітет також розглянув законопроект про внесення змін до Закону “Про рекламу”, внесений народним депутатом України М.Добкіним, і вирішив звернутися до автора з пропозицією розглянути його разом з проектами, які надходять до Комітету, щоб існувала системність у розв’язанні проблеми.

Члени Комітету рекомендували парламенту розглянути в другому читанні проект закону про призначення керівників (президентів) Національної телекомпанії і Національної радіокомпанії України та про припинення їхніх повноважень.

Тим часом Верховна Рада України в минулий четвер скасувала закон про проведення передвиборних теледебатiв пiд час виборiв президента i парламентських виборiв, що рекомендував зробити і Комітет зі свободи слова та інформації. Депутати пiдтримали пропозицiю президента України Леонiда Кучми про скасування цього закону. “За” проголосували 277 народних депутатiв iз 435, зареєстрованих у залi. Цей закон було прийнято 2 березня 2002 року, але пізніше Президент наклав на нього вето.

Водночас, члени Комітету вирішили внести на розгляд Верховної Ради України зміни до Закону “Про вибори Президента України” щодо обов’язкових телевізійних дебатів кандидатів у Президенти України.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: