Публікація

Комісія при Президенті не знайшла підстав для помилування Тимошенко

Про це УГСПЛ повідомив керівник Управління з питань помилування при адміністрації Президента І. Козлов. Аргументами, зокрема, стали ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також те, що вона відбула незначну частину призначеного судом строку покарання.

Повний текст відповіді на Клопотання УГСПЛ щодо помилування Тимошенко читайте ТУТ (pdf-file).

Нагадаємо, 10 квітня 2013 року УГСПЛ звернулася до Президента України з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко, в якому правозахисники зазначили: "Беручи до уваги, що у справі, за якою Тимошенко Ю. В. відбуває покарання, закінчені всі процесуальні дії, та враховуючи Вашу, шановний Вікторе Федоровичу, позицію щодо необхідності гуманізації системи відбування покарання, а також зважаючи на європейські стандарти в галузі прав людини, які передбачають забезпечення ефективної медичної допомоги особам, що утримуються в місцях позбавлення волі, просимо Вас помилувати Тимошенко Юлію Володимирівну та звільнити її від покарання на підставі статті 85 Кримінального кодексу України".

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: