Публікація

Хронологія подій в Одесі та Одеській області під час російсько-української війни: 6-7 травня 2022 року

06 травня 2022 року

Увечері. Внаслідок ракетної атаки з боку РФ, зазнав пошкоджень приватний будинок на території Біляївської ОТГ Одеського району. Вибухом пошкоджені вікна та дах будівлі. Постраждалих немає (https://dumskaya.net/news/rossiyskie-natcisty-obstrelyali-raketami-odesski-164040/, https://od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=313245)

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 1

 

07 травня 2022 року

Зранку.  Збройні сили РФ здійснили 4-ма крилатими ракетами зі стратегічної авіації обстріл об’єктів інфраструктури у місті Арциз Болградського району Одеської області. Зруйнована підстанція, у шести населених пунктах району немає світла. В місті Арциз після обстрілу відсутня подачі питної води (https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/rosiyani-nanesli-udar-po-odeshini-chotirma-krilatimi-raketami/, https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/cherez-obstril-v-arcizi-vodu-podavatimut-po-godinah/)

Близько 14:29. Військові РФ завдали 4 ракетних удари зі стратегічної авіації над Каспійським морем по складському/виробничому приміщенню мебельного цеху у Київському районі м. Одеси. Суттєвих руйнувань зазнали приміщення та територія об’єкту. Через те, що на підприємстві були запаси лако-фарбових матеріалів, сталася сильна пожежа. О 15:47 рятувальниками було ліквідовано пожежу на площі 900 кв.м. Вибуховою хвилею пошкоджено 252 квартири у житлових багатоквартирних будинках поруч (вибито вікна та знесло балкони). Зокрема, вибито 343 вікна в квартирах та сходових клітках 9 житлових будинків площею 1100 кв.м. Також від вибуху пошкоджено конструктивні елементи котельні. Загиблих та постраждалих немає (https://dumskaya.net/news/raketnyy-udar-po-odesse-bili-s-kaspiya-i-razbomb-164076/, https://od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=313245, https://dumskaya.net/news/obstrel-mebelnogo-tceha-foto-164097/, https://www.facebook.com/DSNSODE/posts/372013568298798?__cft__%5B0%5D=AZWle-iCIAeu2hPaxgoPgU-7lz-IWAruMP0zK1avP9Wt-oGSMhbKGAPxSTXohcwLgEvYe3z3uGRac6_lKuN2f1VExb_yf8STW5wgKjk1_-zkKsOQnDnvNFylGN2VfnvNXQvb2oqROA_iStyCy_EIA6G6&__tn__=%2CO%2CP-R, https://t.me/odesacityofficial/7373, https://t.me/odesacityofficial/7375, https://t.me/odesacityofficial/7409)

Близько обіду. Військові РФ завдали 2 ракетних удари зі стратегічної авіації над Каспійським морем по раніше вже пошкодженій обстрілами злітно-посадковій смузі Міжнародного аеропорту «Одеса». Постраждалих немає (https://dumskaya.net/news/raketnyy-udar-po-odesse-bili-s-kaspiya-i-razbomb-164076/, https://od.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=313245, https://t.me/xydessa/19607, https://t.me/odesacityofficial/7373)

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 10

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


*Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: