Публікація

Хронологія подій в Одесі та Одеській області під час російсько-української війни: 20-21 травня 2022 року

20 травня 2022 року

Близько 15:00. Внаслідок ракетного удару військових РФ, на півдні Одеської області ракетою повітряного базування зруйновано пляжну вбиральню. Поранених та загиблих внаслідок удару немає (https://suspilne.media/241573-rosiani-zavdali-raketnogo-udaru-po-odesini-zrujnovano-plaznu-vbiralnu-ok-pivden/, https://izbirkom.org.ua/news/obshchestvo-19/2022/rashisti-zrujnuvali-na-odeshini-plyazhnu-vbiralnyu-raketoyu/)

Увечері. Військові РФ здійснили ракетний удар по промисловому підприємству з добривами в Одеському районі. На місці влучання крилатої ракети зруйновані промислові споруди, утворилася вирва діаметром 12 та глибиною у 3 метри. Стався вибух та виникла пожежа, яку ліквідували рятувальники. Постраждалих немає, загрози природному середовищу і здоров’ю цивільного населення не виникло. Пошкоджено лінії електропередач, чотири населених пункти Одеського району майже добу були без електропостачання (https://suspilne.media/241661-rosijska-raketa-vlucila-v-odin-z-obektiv-infrastrukturi-odesini-tam-spalahnula-pozeza/, https://dumskaya.net/news/v-rezultate-raketnogo-udara-po-odesskoy-oblasti_2993-164662/, https://dumskaya.net/news/v-rezultate-vcherashnego-udara-natcistov-po-odes-164656/, https://izbirkom.org.ua/photos/kriminal-15/2022/naslidki-raketnogo-udaru-po-promislovomu-pidpriyemstvu-na-odeshini/, https://t.me/odesskaya_oblasti/449, https://www.dtek-oem.com.ua/ua/news/dtek-povernuv-svitlo-dlya-mayzhe-2-tisyach-rodin-na-odeshchini-shcho-buli-znestrumlenimi-cherez-obstrili, https://www.facebook.com/dtekoem/posts/pfbid02DhMYjRWefFkwn2DdkQd8NjDfUmSeME1fRNnMRbhx6PdHMJJwyaFz8sNNLHP1CVrQl)

 

21 травня 2022 року

Вранці. Цивільне судно «Britta K» під прапором Республіки Того, здійснюючи транзитний прохід українськими територіальними водами поблизу острова Зміїний, отримало сигнал від військових РФ з вимогою покинути «територіальні води РФ», інакше по ньому буде застосовано зброю (https://t.me/suspilneodesa/13876, https://suspilne.media/241897-rosiani-nazvali-ukrainski-vodi-poruc-z-ostrovom-zmiinij-teritorialnimi-vodami-rf-vms-zsu/, https://dumskaya.net/news/zmeinyy-164692/)

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


*Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: