Публікація

Хронологія подій у Запоріжжі та Запорізькій області під час російсько-української війни: 19 травня 2022 року

Військовослужбовці російської армії здійснили обстріли з артилерійської зброї по Гуляйполю Пологівського району. Окупанти обстріляли багатоповерхівку у Гуляйполі – в одній із квартир пошкоджений балкон і вибиті вікна.

Також окупанти влучили у приміщення сільськогосподарського підприємства, внаслідок чого пошкоджений дах, стіни, двері та вікна будівлі. Потерпілих немає.

https://www.facebook.com/zoda.gov.ua/posts/316061144037077

В Енергодарі російські військові викрали начальника пожежно-рятувального загону. Окупанти вдерлися до його кабінету де провели “обшук”, після чого, чоловіка вивезли у невідомому напрямку. https://www.facebook.com/watch/?v=4563926180375858

В Енергодарі рятувальники ДСНС вийшли на акцію протесту через викрадення командира пожежного загону. Українські вогнеборці виставили 14 одиниць спецтехніки навпроти будинку культури «Сучасник». Окупанти силою, зі стрільбою та побиттям людей, розігнали мирну акцію протесту і пошкодили пожежні автівки. Вони також викрали ще й виконувача обов’язків командира загону. При цьому росіяни спробували виправдати розгін мітингу, врешті збрехавши, що жодного мітингу взагалі не було.

https://www.facebook.com/zoda.gov.ua/posts/316061144037077

https://nizhyn.in.ua/zi-strilyanynoyu-ta-pobyttyam-v-energodari-okupanty-rozignaly-akcziyu-protestu-pozhezhnykiv.html

https://www.unn.com.ua/uk/news/1977829-v-energodari-ryatuvalniki-dsns-viyshli-na-aktsiyu-protestu-cherez-vikradennya-komandira-pozhezhnogo-zagonu

Мешканці Кам’янки-Дніпровської повідомляють, що вчора росіяни вивезли з території механізованого зерносховища ТОВ «Благовіщенський зерно продукт» 10 машин по 30 тонн зерна. А за інформацією жителів села Мала Білозерка загарбники забрали із зерносховищ зерно як фермерів, так і пайовиків.

https://www.facebook.com/zoda.gov.ua/posts/316061144037077

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених об’єктів – 2

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: