Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 4 березня 2022 року

10:25. До Служби порятунку надійшла інформація про пожежу літньої кухні по вул. Московська у смт Велика Писарівка, яку за попередньою інформацією, спричинив ворожий мінометний обстріл. Вогонь охопив будівлю літньої кухні. О 10:33 рятувальники локалізували загоряння запобігши поширенню полум’я на інші розташовані поруч будівлі. О 10:55 пожежу ліквідували. 

Загиблих та постраждалих немає. Внаслідок обстрілу окрім літньої кухні пошкоджено житловий будинок, 2 гаража та автомобіль, який знаходився в одному із гаражів (https://t.me/suspilnesumy/2968

В м. Тростянець російські військові зайняли залізничний вокзал, розмістили свою техніку і розстріляли український прапор, продовжують  обстріли населення. У будівлі поліції розмістили свій штаб, який оточили бронетехнікою і патрулями. Поруч п’ятиповерхівка з мирними жителями, яким наказали бути вдома, так званим “живим щитом”(https://suspilne.media/213740-zagibli-zivij-sit-rozstrilanij-prapor-so-vidbuvaetsa-v-trostanci-na-sumsini/).  

Також в Тростянці військові ЗС РФ уганяють з підприємств і у громадян грузовий транспорт, розстріляли авто місцевого ритуального бюро, угнали комунальний транспорт міста,  пограбували склад шоколадної фабрики, розтрощили її офісні приміщення. Крім того військові ЗС РФ не допускали поховати загиблих і померлих. Близько 11 тіл вбитих доставлено в міську лікарню. Села Буймер, Мартинівка, Мащанка, Артемо Рястівка вже 4 день без світла – там збиті опори на мережі російськими танками – повідомив міський голова Юрій Бова (https://t.me/suspilnesumy/2986, https://www.facebook.com/yura.bova.trostyanets/posts/7098849683490760). 

У ніч на 5 березня. Російські окупанти пограбували фабрику “Птахопродукт”. Орієнтовні збитки склали близько 1 мільйона гривень (https://www.facebook.com/ptahoprodukt/posts/153298267126968). Військові ЗС РФ розгромили підприємство, розтрощили техніку, зламали ворота, понівечили приміщення. А ще – потрощили клітки з маленькими курчатами.  

(https://t.me/suspilnesumy/3070 https://suspilne.media/214366-rosijski-vijskovi-rozgrabuvali-ptahofabriku-u-vilsani/ ).

На Сумщині, у селі Спартак, російські військові розстріляли чоловіка із БТРа (https://suspilne.media/230271-zbirali-brata-po-smatkah-na-sumsini-rosijski-vijskovi-rozstrilali-colovika-iz-btra/).

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 1

Поранених цивільних – ?

Пошкоджених будинків та об‘єктів інфраструктури  – 8+

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

 


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: