Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 4-5 квітня 2022 року

4 квітня

Тіло закатованого чоловіка виявили на території підприємства в с. Боромля Охтирського району . У загиблого було  зав’язане обличчя,  та зв’язані  руки, на правій нозі – рвані рани.

На даний час особа загиблого не встановлена (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5301316573233970&id=948846185147719).

У Конотопському районі  на Сумщині виявили тіла трьох мирних жителів, закатованих російськими військовими. Повідомляє керівник Сумської ОВА (https://t.me/Zhyvytskyy/1524 ).

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 4+

Катування – 4+

 

Розмінування деокупованої території

У житловому секторі Тростянця піротехніки знайшли протипіхотні міни, розтяжки та снаряди від реактивних систем залпового вогню, які залишилися після окупації міста військовими РФ (https://suspilne.media/225030-u-zitlovomu-sektori-trostanca-pirotehniki-znajsli-mini/).

 

5 квітня

У Конотопському районі  на Сумщині виявили тіла трьох мирних жителів, закатованих російськими військовими. Про це повідомили на Facebook голови військової адміністрації Дмитра Живицького (https://t.me/Zhyvytskyy/1524 ).

Стало відомо, що під час руху колони військових ЗС РФ через с. Сім’янівка Конотопського району обстріляли приватні будинки мирних жителів по вул. Центральна. Унаслідок обстрілу пошкоджено близько 10 будинків (https://konotop.in.ua/pid-chas-ruhu-konotopshhinoyu-okupanti-obstrilyali-budinki-mirnih-zhiteliv/).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 10

 

Розмінування деокупованої території

Під час патрулювання села Слобода, що на Буринщині працівники поліції виявили деформовану авіабомбу ФАБ-500ШР, яка не вибухнула. Авіабомбу знайшли на одній із присадибних ділянок на відстані близько 300 м від житлових будинків. Поліцейські вибухотехнічної служби ГУНП спільно з працівниками ДСНС знешкодили снаряд, наразі він не несе загрози населенню (https://konotop.in.ua/na-konotopshhini-politseyski-proveli-kompleksne-vidpratsyuvannya-teritoriyi-odniyeyi-z-otg/).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: