Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 3 березня 2022 року

Повідомляється про факт мародерства з боку ЗС РФ. Так, у Тростянці російські військові зламали двері одного з магазинів та пограбували його (https://t.me/suspilnesumy/4034, https://suspilne.media/213142-grabuut-magazini-ta-obstriluut-avto-ak-povodat-sebe-rosijski-vijskovi-u-trostanci-na-sumsini/). 

Війська ЗС РФ розмістили 225 одиниць техніки на аграрного підприємства в селі Біловодське Роменського району. Є важка техніка, артилерія – голова РВА Денис Ващенко (https://t.me/suspilnesumy/2931)  

16:30. Після обстрілу авіацією РФ міста Охтирки зруйновано ТЕЦ та ЖД вокзал (https://www.facebook.com/100023006243706/posts/1117951332315064/). Обстріляні також житлові квартали. На ТЕЦ виявили тіла двох загиблих людей. Ще одну жінку дістали з-під завалів та передали медикам (https://t.me/suspilnesumy/2918). Пізніше стало відомо про 5 загиблих (https://t.me/suspilnesumy/2955). Інформацію про загиблих підтвердив в своєму звіті 05.03.2022 р. керівник Сумської ОВА (https://t.me/Zhyvytskyy/800).

Вдень. Відбувся обстріл агропідприємства у селі Попівка Охтирського району. ТОВ “УКРАЇНА” займається вирощуванням зернових культур. Обстрілювали з мінометів – припускає директор підприємства. Окрім розбомбленого навісу, зруйнували й сушарку. Також, уламками пошкодило півтора десятки машин. Серед них – екскаватор, який придбали минулого року (https://suspilne.media/235836-16-pramih-vlucan-u-akomu-stani-ta-ak-pracue-rozbomblena-agrofirma-u-popivci-na-sumsini/).

18:00. У Сумах унаслідок авіабомбардування військами ЗС РФ пошкоджено ТЕЦ та електричну підстанцію — на ній зайнялася пожежа, обстріляли ПС-330 “Суми” і ПС-110 “Вузлова”. Внаслідок цього більша частина обласного центру залишилась без електроенергії. (https://suspilne.media/213527-unaslidok-bombarduvanna-v-sumah-poskodzeno-tec-ta-elektricnu-pidstanciu/).

19:00. Підрозділи військових ЗС РФ здійснили авіаційний удар по об’єктам інфраструктури м. Лебедин, внаслідок чого зруйновано Лебединську ПС 110 кВ – єдиний постачальник електроенергії у місті. Також у результаті бомбардування загинув 20-річний хлопець, ще одну особу поранено (https://t.me/pgo_gov_ua/3060).

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 6

Поранених цивільних – 2

Пошкоджених будинків та об‘єктів інфраструктури  – 10

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

 


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: