Публікація

Хронологія подій у Сумах та Сумській області під час російсько-української війни: 10-12 липня 2022 року

10 липня 2022 року

04:30. Військові ЗС РФ відкрили мінометний вогонь по Шалигінській.  Зафіксовано 25 прильотів.

05:00. Було ще 20 прильотів вже в районі іншого населеного пункту громади.

06:00. Військові ЗС РФ випустили 4 кулеметні черги та близько 4 черг з автоматичного гранатомету. Інформація про постраждалих, руйнування об’єктів інфраструктури уточнюється (https://t.me/Zhyvytskyy/3024).

14:00. Мінометний вогонь військових ЗС РФ  близько чотирнадцятої години був по Есманській громаді. Зафіксовано 5 вибухів. Постраждалих і руйнувань немає (https://t.me/Zhyvytskyy/3032).

Інформація зі зведення Генштабу ЗСУ: на Сіверському напрямку військові ЗС РФ застосували ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів населених пунктів Бачівськ, Волфине, Миропілля, Володимирівка, Олексіївка і Вовківка Сумської області. В районах Вовківки та Волфиного, ударів завдала ворожа штурмова та армійська авіація (https://www.facebook.com/100069092624537/posts/pfbid0kNjxub3kYxA2T1QE26kxMFHi61bQKLg2Aqo1Uw9dFey5SYQs8Xp11CS3THKzYgHzl/?d=n).

Підсумок дня*:

Розмінування деокупованної території:

Піротехніки Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Ромни) ідентифікували та вилучили в м. Тростянець постріл від протитанкового гранатомету (https://t.me/dsns_sumy/3607).

 

11 липня 2022 року

7:30.  Військові ЗС РФ вдарили з реактивної артилерії по Шалигінській громаді.

20 прильотів. Жертв та руйнувань попередньо немає (https://t.me/Zhyvytskyy/3034).

 

Підсумок дня*:

Розмінування деокупованної території: піротехніки Сумщини на території області виявили 5 вибухонебезпечних предметів, серед яких артилерійські снаряди, граната від ручного протитанкового гранатомета та протитанкові міни (https://t.me/dsns_sumy/3626).

 

12 липня 2022 року

10:00. В ​​Шалигінській громаді почався мінометний вогонь по громаді, 14 пострілів з міномету.

15:30. Там само зафіксовано ще 4 мінометні приходи.

18:00. В Білопільській громаді військові ЗС РФ почали мінометний обстріл, зафіксовано 20 прильотів. Також у Зноб-Новгородській громаді відбувся  обстріл із ствольної артилерії – 13 прильотів. В той же час по Краснопільській  громаді військові ЗС РФ випустили 2 залпи із  реактивних систем залпового вогню. По іншому населеному пункту громади били з міномету, тож зафіксовано 5 прильотів. Як наслідок – потрапляння по цивільній споруді мирних мешканців (судячи з фото, пошкоджено будинок, господарчі приміщення та автомобіль) Джерело: https://t.me/Zhyvytskyy/3082 .

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених об’єктів – 3

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: