Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 31 травня 2022 року

Уранці. Війська рф обстріляли передмістя Миколаєва касетними боєприпасами з РСЗВ «Торнадо-С» та ствольної далекобійної артилерії «Піон». Щонайменше один снаряд розірвався у дворі багатоповерхівки, декілька – в городах приватних домоволодінь. Знищено господарчу споруду, пошкоджено гаражі, перебито мережі електропостачання, у багатьох будинках вибито шибки. Жертв і постраждалих немає.

https://t.me/novostiniko/18886, https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104721, https://tinyurl.com/56n98c43

Перша половина дня. Зафіксовано ворожі обстріли в селищі Первомайське Миколаївського району, пошкоджено житлові будинки.

https://t.me/novostiniko/18869

Під час ворожих обстрілів с. Білозірка Первомайської громади Миколаївського району частково зруйновано будівлю ковбасного цеху.

https://nikcenter.org/newsItem/69493

Протягом доби. ЗС рф обстріляли Березнегуватську громаду Баштанського району. Одна людина загинула.

https://nikcenter.org/newsItem/69493, https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104721

Російські війська обстріляли селище Полігон Миколаївського району із застосуванням самохідних артилерійських установок «Піон». Після обстрілів селища волонтери Червоного Хреста організували групи для евакуації місцевого населення.

https://tinyurl.com/2av68uaa

Російські війська обстріляли Шевченківську громаду Миколаївського району зі ствольної артилерії великих калібрів. Один снаряд розірвався у дворі багатоповерхівки. Повністю знищено господарчу споруду, пошкоджено гаражі, перебито мережі електропостачання, у багатьох будинках вибито шибки. Кілька снарядів розірвалися на городах приватних домогосподарств.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104721

ЗС рф обстріляли Широківську громаду Баштанського району. Згоріли гараж і комбайн, потерпілих немає. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів.

https://t.me/novostiniko/18839, https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104721

Село Костянтинівка Миколаївського району піддавалося сильному масованому обстрілу з боку російських військових: спочатку прилетіло 60 снарядів, потім іще 35. Зафіксовано влучання у двори, городи та житлові будинки. Унаслідок обстрілу на цвинтарі виникла пожежа, на єдиному в селі підприємстві – сильна пожежа. Снарядом зруйновано сільську крамницю та колишній сільський будинок культури, який згорів ущент. Обстріляно школу, в якій розташовувалися медпункт, дитячий садок і сільська бібліотека – приміщення дуже поруйноване, всередині впало перекриття.

https://t.me/novostiniko/19007, https://tinyurl.com/2p9ahbc7

Протягом доби на Миколаївщині поранено 22 особи. https://t.me/mykolaivskaoblrada/2237

Станом на 31 травня 2022 року від початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або зруйновано повністю 4043 цивільних об’єкти. З них: об’єктів житлового фонду – 2733, медичних закладів – 34, навчальних закладів – 196, закладів культури – 95, об’єктів промислових підприємств – 38, об’єктів життєзабезпечення: газопостачання – 244, електропостачання – 364, водопостачання – 20, теплопостачання – 69, інших невійськових об’єктів – 250.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104670

 

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних осіб – 1

Поранено цивільних осіб – 22

Пошкоджено об’єктів – 15

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення об’єктів (авто, будівлі):
  • цивільної інфраструктури
  • медичної інфраструктури
  • культурних, навчальних об’єктів
  • інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані


*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: