Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 30 травня 2022 року

Зранку. Внаслідок ворожих обстрілів с. Мішково-Погорілове Миколаївського району пошкоджено будинок, двоє осіб дістали поранення.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104645

Приблизно о 8:30. Окупанти здійснили обстріл далекобійною ствольною артилерією житлових кварталів та промислових об’єктів Корабельного району м. Миколаєва. Пошкоджено приватний млин з виробництва борошна та виробничі приміщення м’ясопереробного підприємства, 21 приватний будинок, лінії електропередач. На одній із вулиць через влучання снаряду пошкоджено водогін. Одну жінку поранено.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104676, https://tinyurl.com/4wa3w7y8, https://nikcenter.org/newsItem/69435, https://t.me/novostiniko/18743, https://tinyurl.com/2p8ddar4

Унаслідок обстрілу та влучання боєприпасів і їхніх уламків загорівся дах і приміщення сільськогосподарського підприємства на площі 100 кв. м. в Інгульському районі м. Миколаєва.

https://tinyurl.com/6zwxvtw8

 Удень. Війська рф під час обстрілу поцілили в один із приватних будинків м. Миколаєва, в якому перебували двоє малолітніх дітей та їхні бабуся з дідусем. Чоловік похилого віку дістав мінно-вибухову травму, діти вціліли, перебувають у важкому психологічному стані. Будинок зруйновано, пошкоджено легковий автомобіль. Поруч пошкоджено ще 10 житлових будинків.

https://cutt.ly/vKl3i2e, https://nikcenter.org/newsItem/69456, https://t.me/novostiniko/18824, https://t.me/novostiniko/18796, https://t.me/novostiniko/18800)

ЗС рф обстріляли Інгульську та Широківську громади Баштанського району. Зруйновано 7 житлових будинків, фермерське господарство, їдальня, пошкоджено 15 житлових будинків. За попередньою інформацією потерпілих немає.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104676

Приблизно о 23:00. Російські війська обстріляли боєприпасами, спорядженими касетними зарядами, м. Очаків Миколаївського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено газову шафу, зруйновано та пошкоджено житлові будинки, цивільні автомобілі. Деякі райони міста відключені від газо- та електропостачання. Постраждалих немає.

https://tinyurl.com/yfb4mhfc, https://t.me/tpnik/7432, https://tinyurl.com/5n6etert, https://t.me/novostiniko/18924

Протягом доби. ЗС рф декілька разів обстріляли селище Луч Шевченківської громади Миколаївського району. За попередньою інформацією є постраждалі.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104676

У Миколаївській області поранено 14 осіб. https://t.me/mykolaivskaoblrada/2220

Піротехнічні групи ДСНС опрацювали звернення за 23 адресами, вилучено 50 боєприпасів у мкр Матвіївка м. Миколаєва та м. Баштанка.

https://tinyurl.com/6zwxvtw8

Станом на 30 травня 2022 року від початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або зруйновано повністю 3912 цивільних об’єктів, із них: об’єктів житлового фонду – 2700, медичних закладів – 34, навчальних закладів – 195, закладів культури – 95, об’єктів промислових підприємств – 37, об’єктів життєзабезпечення: газопостачання – 189, електропостачання – 355, водопостачання – 20, теплопостачання – 69, інших невійськових об’єктів – 218.

https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=104641

 

Підсумок дня*:

Поранено цивільних осіб – 14

Пошкоджено об’єктів – 55

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення об’єктів (авто, будівлі):
  • цивільної інфраструктури
  • медичної інфраструктури
  • культурних, навчальних об’єктів
  • інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані


*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: