Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 24-25 березня 2022 року

24 березня

 24 березня 2022 року, 13-річна дівчинка з селища на Миколаївщині внаслідок артобстрілу російськими військовими отримала численні поранення обличчя (https://t.me/pgo_gov_ua/3380)

 Військові РФ обстріляли з РСЗВ «Смерч» с. Явкине. У результаті обстрілів загинули троє цивільних людей, ще 13 дістали поранення. Під обстріли потрапили житлові будинки, школа, лікарня, адмінбудівля. 22 снаряди впали на дитячий майданчик (https://t.me/suspilnemykolaiv/6546, http://www.niknews.mk.ua/2022/03/26/okkupanty-obstreljali-iz-smercha-detskuju-ploschadku-v-sele-na-nikolaevschine/,

https://t.me/novostiniko/12737)

 Вночі, в результаті обстрілів військових РФ, зруйнована школа-гімназія №2 м. Снігурівка. Пробита покрівля і стіна у внутрішньому дворі, розбиті стікла, вибиті двері (https://korabelov.info/2022/03/239713/v-snigirevke-russkie-zahvatchiki-unichtozhili-gimnaziju-v-bashtanke-podstanciju/, https://nikcenter.org/newsItem/66950)

В результаті обстрілів військових РФ, пошкоджена силова підстанція 150 кВ в Баштанскому районі (https://www.facebook.com/energy.mk.ua/photos/a.1060307960704491/4842162629185653)

 

Підсумок дня:*

Вбитих цивільних – щонайменше 3

Поранених цивільних – щонайменше 46 (https://t.me/mykolaivskaoblrada/589)

Пошкоджених будинків – щонайменше 7

 

25 березня

 Вночі, в результаті артобстрілу військовими РФ, практично повністю згорів приватний житловий будинок в мікрорайоні «Широка Балка» Корабельного району м. Миколаєва. В результаті попадання артилерійського снаряду повністю згоріла покрівля, вигоріла дитяча кімната, кухня та передпокій (https://korabelov.info/2022/03/239919/v-dom-popal-snaryad-semya-s-dvumya-detmi-v-korabelnom-rajone-ostalas-bez-krova/, https://t.me/novostiniko/12642)

 

Підсумок дня:*

Поранених цивільних – 41(https://t.me/mykolaivskaoblrada/644)

Пошкоджених будинків – щонайменше 1

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: