Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 22-23 березня 2022 року

22 березня

 О 22:50 внаслідок обстрілу військових РФ сталася пожежа складського приміщення на об’єкті в Інгульському районі м. Миколаєва та п’яти автомобілів, припаркованих поруч (https://www.facebook.com/DSNSMYKOL/posts/275188651456633?__cft__%5B0%5D=AZXzYczcTAW8gzBmTYRkMBUJydaA6ujEt_svQWUmIA6szbg93PPwpReL9ZfMo81e9VltbjDY94y42uN0uTQszVJpojenMXbia57a-y38wd–rAvxNgttBY_qfPJp6ULuNyDjAhx0Qc3U6yY2Kzsl4UOa&__tn__=%2CO%2CP-R)

Близько 22:50 внаслідок обстрілу військових РФ, снаряд влучив у двоповерховий житловий будинок в Інгульському районі м. Миколаєва. В результаті попадання сталось руйнування будинку та виникла пожежа. Рятувальниками після розбору будівельних конструкцій, деблокувано тіла 2 загиблих (це жінки похилого віку). У будинку 18 квартир, чотири зруйновано повністю. Сам будинок відновленню не підлягає (https://suspilne.media/221300-snarad-vluciv-u-budinok-v-mikolaevi-z-pid-zavaliv-distali-dvoh-ludej/)

У ніч проти 22 березня 2022 року, військові РФ здійснили обстріл території порту «Миколаїв». Через обстріл значно пошкоджено інфраструктуру порту. За попередньою інформацією, постраждалих немає (https://t.me/suspilnemykolaiv/6174, https://www.facebook.com/100068914611988/posts/278024174504734/?d=n)

 

Підсумок дня:*

Вбитих цивільних – 2

Поранених цивільних – 44 (https://t.me/mykolaivskaoblrada/525)

Пошкоджених будинків – щонайменше 3

 

23 березня

 Обстрілу з РСЗВ з боку військових РФ піддався Миколаївський зоопарк. На території зоопарку зафіксовано потрапляння боєприпасу (https://nikcenter.org/newsItem/66875)

 

Підсумок дня:*

Поранених цивільних – 12 (https://t.me/mykolaivskaoblrada/560)

Пошкоджених будинків – щонайменше 1

За добу на Миколаївщині поранено 12 осіб

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: