Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 2 травня 2022 року

 В першій половині дня. Внаслідок обстрілів військових РФ, в с. Лимани Миколаївського району зруйновано будинки, господарські приміщення, загинули домашні тварини (https://bit.ly/3LDU77c)

Близько 18:00. Внаслідок артилерійського обстрілу Корабельного району м. Миколаєва, виникло загорання трьох металевих побутових вагончиків. Рятувальники ліквідували пожежу на площі 40 кв.м. Жертв та постраждалих немає (https://bit.ly/3OLfTIl, http://www.niknews.mk.ua/2022/05/02/v-nikolaeve-okkupanty-metko-obstreljali-tri-stroitelnye-vagonchika-i-derevjannuju-skamejku/, https://korabelov.info/2022/05/244424/korabelnyj-rajon-vnov-podvergsya-obstrelu-rashistami-pozharnye-borolis-s-ognem-video/)

Протягом доби. В результаті обстрілів військових РФ, в с. Кисилівка Баштанського району був зруйнований костел XIX століття, а також приватні житлові будинки (https://www.facebook.com/jaroslaw.gizycki/posts/10226662895829398, http://www.niknews.mk.ua/2022/05/05/na-nikolaevschine-rashisty-sozhgli-hram-xix-veka-perezhivshij-dve-mirovye-vojny/)

Протягом доби. Стало відомо про зруйнування внаслідок обстрілів військових РФ православного храму в Миколаївській області (https://t.me/novostiniko/16242, https://www.facebook.com/28brigade/posts/362748489214274)

Протягом доби. В Миколаївській області поранення отримали 5 людей (https://t.me/mykolaivskaoblrada/1699)

 

Підсумок дня:*

Поранених цивільних – 5

Пошкоджених будинків – 10 (щонайменше)

За добу на Миколаївщині поранення отримали 5 людей, дітей серед постраждалих немає (https://t.me/mykolaivskaoblrada/1699)

Протягом доби піротехніками ДСНС відпрацьовано 41 звернення та вилучено 90 боєприпасів (https://www.facebook.com/DSNSMYKOL/posts/300637708911727)

Станом на 2 травня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 2986 цивільних об’єктів. З них: – об’єкти житлового фонду – 2154, – медичні заклади – 29, – навчальні заклади – 145, – заклади культури – 67, – об’єкти промислових підприємств – 25, – об’єкти життєзабезпечення: газо – 109, електро – 243, водо – 8, теплопостачання – 49, – інші не військові об’єкти – 157 (https://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=103922)

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

 

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: