Публікація

Хронологія подій у Миколаєві та Миколаївській області під час російсько-української війни: 10-11 березня 2022 року

10 березня 

В захопленому військами РФ селі Кандибине Миколаївської області, військові РФ, під загрозою розстрілу не дозволили медикам надати медичну допомогу та доставити в лікарню вагітну місцеву мешканку. Місцевій медсестрі вдалось налагодити відеозвязок з акушером-гінекологом з м. Миколаєва та допомогти жінці народити вдома самій (http://www.niknews.mk.ua/2022/03/11/v-sele-kandibino-pod-nikolaevom-okkupanty-ne-pustili-rozhenitsu-v-roddom/)

 

Підсумок дня*:

Станом на 12:00. На території Миколаївської області внаслідок російської агресії постраждало 66 цивільних осіб та пошкоджено 363 цивільні об‘єкти.

У Миколаєві постраждало 54 особи цивільного населення, вбито 5 осіб, поранено – 49. У місті пошкоджено 179 цивільних об’єктів: об’єкти житлового фонду – 123; медичні заклади – 1; навчальні заклади – 1; об’єкти промислових підприємств – 2; об’єкти життєзабезпечення: газо – 23, електро – 19, водо, теплопостачання – 2; інші не військові об’єкти – 10.

У Миколаївському районі постраждало 10 осіб цивільного населення, вбито – 6, поранено – 4, пошкоджено 31 цивільний об’єкт. У Баштанському районі вбито 2 особи й пошкоджено 19 цивільних об’єктів. У Вознесенському районі пошкоджено 134 цивільні об’єкти (https://www.facebook.com/mykoda/posts/328798789281941).

 

11 березня

Після авіаудару військових РФ, зруйновано декілька житлових будинків в мікрорайоні «Тернівка» м. Миколаєва. Інфомації про постраждалих немає (https://t.me/novostiniko/10449).

Внаслідок обстрілів військових РФ, пошкоджено десятки житлових будинків в м. Миколаєві. (https://t.me/suspilnemykolaiv/5200).

Уверері. Будівля Миколаївської обласної онкологічної лікарні в м. Миколаєві потрапила під обстріл військових РФ. У приміщенні лікаріні вибите скло з вікон. (https://suspilne.media/216598-onkologicna-likarna-u-mikolaevi-potrapila-pid-obstrili-rosijskih-vijskovih/.

Увечері. В будівлі областної офтальмології в м. Миколаєві вибито 36 вікон.   (http://www.niknews.mk.ua/2022/03/12/rossijskaja-nechist-vybila-36-okon-v-nikolaevskoj-oblastnoj-oftalmologii/).

У м. Миколаєві в результаті обстрілу з РСЗВ 11 березня 2022 року, військові РФ пошкодили газопроводи у декількох районах міста. (https://suspilne.media/216821-pid-cas-nicnih-obstriliv-mikolaeva-zbrojni-sili-rf-poskodili-gazoprovodi-u-misti/).

У м. Миколаєві в результаті обстрілу військових РФ з РСЗВ з використанням касетних боєприпасів, 11 березня 2022 року постраждали житлові будинки.   (https://suspilne.media/216858-obstrili-mikolaeva-u-misti-vidnovluut-infrastrukturu-ta-dopomagaut-zitelam-poskodzenih-budinkiv/).

Близько 9:00.  На трасі Миколаїв-Вознесенськ «Р-06», в районі села Гур’ївка, військовими РФ обстріляно два цивільних авто – вантажне авто з продуктами та легкове авто. Без постраждалих (https://korabelov.info/2022/03/238052/pod-nikolaevom-rossijskie-okkupanty-obstrelyali-dva-avtomobilya/).

В ніч з 11 на 12 березня. Дві касетні авіабомби та один снаряд РСЗВ «Ураган» влучили у Миколаївський зоопарк. Один з них пробив вольєр з птахами та застряг у землі. Жодний з боєприпасів не розірвався. Постраждалих людей та тварин немає (https://suspilne.media/217536-zalisiti-vse-ce-mi-ne-mozemo-ak-pracue-mikolaivskij-zoopark-pid-cas-vijni/).

 

Підсумок дня*:

Поранених цивільних – 8

Пошкоджено будинків – 167 (щонайменше)

 

За 11 березня 2022 року, в м. Миколаєві до лікарень надійшли всього вісім поранених цивільних (https://suspilne.media/216858-obstrili-mikolaeva-u-misti-vidnovluut-infrastrukturu-ta-dopomagaut-zitelam-poskodzenih-budinkiv/).

Через обстріли Миколаєва військами РФ 11 березня пошкоджені 167 будинків, за 182 адресами знайдені вибухонебезпечні предмети. В Корабельному районі — 133, у Центральному — 14, в Інгульському — 20 будівель зазнали пошкоджень. Одинадцять приватних будинків знищені повністю. По об’єктах охорони здоров’я – третя лікарня постраждала. По управлінню освіти — 11 дитячих садків (https://suspilne.media/216721-vnaslidok-nicnogo-obstrilu-11-berezna-u-mikolaevi-poskodzeni-167-budinkiv/).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: