Публікація

Хронологія подій у Маріуполі під час російсько-української війни. 25 лютого 2022 року

Харківська правозахисна група розпочала документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в місті Маріуполь Донецької області. Сьогодні ми починаємо публікувати опис подій за кожен день війни.

Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається. Ваші свідчення мають для нас особливе значення, оскільки в місті відсутній зв’язок, і інформації у відкритих джерелах дуже мало.

Джерело сайт ХПГ


 

Пошкоджена будівля школи №48. © 069.com.ua

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

25 лютого російські війська перебили водопостачання та енергопостачання. 34 трансформатори перебито у зв’язку із чим у Лівобережному і Камінецькому районах відбулося відключення електроенергії. Пошкоджено житловий фонд на вулицях Першого травня, Київська, Олімпійська, Пейзажна, Станіславського.

На вулиці 9 Травня снаряд потрапив у квартиру. На вулиці Київська пошкоджено газопровід, зафіксовано потрапляння снаряду у квартиру. У провулку Пейзажний снаряд влучив у проїзну частину — у декількох будинках вибите скло. На вулиці Станіславського — потрапляння снаряду в будинок; також снарядом розбито проїзну частину, у провулку Ландшафтний перебито газопровід, у провулку Ясний снаряд потрапив у будинок (https://t.me/mariupolrada/8487).

Зруйнована  школу на Лівобережжі і дванадцятиповерховий будинок унаслідок потрапляння ракет приблизно о 19:20 (https://t.me/marik_news/3672https://t.me/marik_news/3686https://web.archive.org/web/20220406142710/https://www.0629.com.ua/news/3338250/vtrati-voroga-z-pocatku-vijni-povidomlae-stab-zsuhttps://web.archive.org/web/20220406141250/https://www.0629.com.ua/news/3338522/v-seti-poavilos-video-posledstvij-obstrela-os-no48-i-domov-v-levobereznom-rajone-video).

Котельні на  Курчатова, у селищі Мирне — знеструмлено.

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Постраждалих: 23 особи.

Під час обстрілу постраждав Лівобережний район. Снаряд влучив у футбольне поле школи. Також снаряди потрапили до прилеглих будинків по вулицях Азовстальська, проспекту Перемоги. Пошкоджено чотири об’єкти.

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою: https://forms.gle/Pqz1AF9gCzaCYq1Q6.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: