Публікація

Хронологія подій у Луганській області під час російсько-української війни. 27-30 липня 2022 року

Чугуївська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Луганській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій 27-30 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

27 липня 2022 року

Протягом доби. До поліції надійшло 11 звернень щодо незаконного заволодіння автотранспортом (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0WzpK8gr3g2BhVSdGAeD5UpR4fm2ogv6mfC3uTHg8proTFqpZwQspxYnUJwR9EnjNl).

Протягом доби. До поліції надійшло 6 звернень про захоплення окупаційними війська рф адміністративних будівель, які розташовані на території Луганської області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0WzpK8gr3g2BhVSdGAeD5UpR4fm2ogv6mfC3uTHg8proTFqpZwQspxYnUJwR9EnjNl).

Протягом доби. До поліції надійшло 2 повідомлення про скоєння мародерств (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0WzpK8gr3g2BhVSdGAeD5UpR4fm2ogv6mfC3uTHg8proTFqpZwQspxYnUJwR9EnjNl).

 

28 липня 2022 року

Протягом доби. 4 адміністративні будівлі в містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та с. Новозолотарівка захоплено окупантами (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02iwrzwbVfgAHTpCQrX9h4NameSDUb8nEs9ZLgEV9PpAVeqv4q1CH5eWueyJh4ABPXl).

Протягом доби. 11 транспортних засобів оголошено в розшук (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02iwrzwbVfgAHTpCQrX9h4NameSDUb8nEs9ZLgEV9PpAVeqv4q1CH5eWueyJh4ABPXl).

 

29 липня 2022 року

Протягом доби.  До поліції надійшло 14 повідомлень про руйнування внаслідок обстрілів окупаційними військами рф квартир та будинків мирних мешканців у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Попасна та с. Метьолкіне. Також пошкоджено будівлі двох закладів громадського харчування у м. Сєвєродонецьк (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid022v4B5eBzhRyV2LPr3ZaQqugWGMmii1vTRCye3h55XUtgPDQUL5G6pADtPZr1xWBWl).

Протягом доби. Зареєстровано інформацію про отримання тілесних ушкоджень чоловіком, який потрапив під обстріл з боку окупаційних військ рф у с. Врубівка (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid022v4B5eBzhRyV2LPr3ZaQqugWGMmii1vTRCye3h55XUtgPDQUL5G6pADtPZr1xWBWl).

Протягом доби. Поліцейські зареєстрували інформацію за 4 фактами незаконного заволодіння транспортними засобами у містах Попасна, Сєвєродонецьк та Кремінна (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid022v4B5eBzhRyV2LPr3ZaQqugWGMmii1vTRCye3h55XUtgPDQUL5G6pADtPZr1xWBWl).

Протягом доби. Надійшла інформація за 7 фактами мародерства з квартир, будинків, гаражу та закладів харчування у містах Сєвєродонецьк та Привілля (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid022v4B5eBzhRyV2LPr3ZaQqugWGMmii1vTRCye3h55XUtgPDQUL5G6pADtPZr1xWBWl).

 

Підсумок дня*:

Поранених цивільних – 1

Пошкоджених будинків – 16

 

30 липня 2022 року

Протягом доби.  До поліції надійшло 7 повідомлень про пошкодження квартир місцевих мешканців внаслідок обстрілів окупаційними військами рф території міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0AnfVVTGyUsjBrxzaTxh4PSVnRz74Xy5ZqEs1JBbDUqFLgiHz4kSrRfcMkdpXDymYl).

Протягом доби.  До поліції надійшло 3 повідомлення щодо незаконного заволодіння 5 автомобілями, які знаходилися в гаражах у містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0AnfVVTGyUsjBrxzaTxh4PSVnRz74Xy5ZqEs1JBbDUqFLgiHz4kSrRfcMkdpXDymYl).

Протягом доби.  До поліції надійшло 2 повідомлення щодо фактів мародерства з 4 квартир на тимчасово окупованій території області. У громадян було вкрадене особисте майно, грошові кошти та побутову техніку (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0AnfVVTGyUsjBrxzaTxh4PSVnRz74Xy5ZqEs1JBbDUqFLgiHz4kSrRfcMkdpXDymYl).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 7

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: