Публікація

Хронологія подій у Луганській області під час російсько-української війни. 21-23 липня 2022 року

Чугуївська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Луганській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій 21-23 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

 

21 липня 2022 року

Протягом доби. До поліції Луганщини надійшло 33 повідомлення про руйнування внаслідок обстрілів окупаційними військами рф в містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Попасна, Гірське, Золоте, селищах Воронове та Метьолкіне. Були зруйновані чи пошкоджені квартири, приватні домоволодіння, гуртожиток та будівля одного з навчальних закладів, приватна клініка, будівля та мала архітектурна форма закладів з надання послуг, гаражі та автомобілі (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0awcS7H1tcFvUJcdgqpx8aMCpbS18j7gYUhDQVZX1jckzirn4SiR9KuZTo5W3ibpAl).

Протягом доби. До поліції надійшло 6 повідомлень про незаконне заволодіння 9 транспортних засобів (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0awcS7H1tcFvUJcdgqpx8aMCpbS18j7gYUhDQVZX1jckzirn4SiR9KuZTo5W3ibpAl).

Протягом доби. Військовослужбовці окупаційних військ проникли до квартир, приватних домоволодінь місцевих мешканців у населених пунктах Сєвєродонецьк, с. Воронове та на підприємство в м. Щастя, де незаконно заволоділи майном, побутовою технікою та грошима. Таких повідомлень надійшло 7 (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0awcS7H1tcFvUJcdgqpx8aMCpbS18j7gYUhDQVZX1jckzirn4SiR9KuZTo5W3ibpAl).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 33

 

22 липня 2022 року

Протягом доби. Поліцейські зареєстрували 19 повідомлень громадян про 21 факт обстрілів окупаційними військами рф території Сєвєродонецької громади, міст Попасна, Рубіжне та смт Комишуваха. Внаслідок обстрілів зруйновані або пошкоджені приватні будинки та квартири місцевих мешканців. А також приміщення та майно підприємства в одному з населених пунктів Сєвєродонецької громади (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02gb2GHep4Rf5pHZrWMRk5bGPjGmSt3QSWzXXHkLi6qxWym6zAuhc8NdoP8LXuPL79l).

Протягом доби. До поліції надійшло 8 повідомлень про незаконне захоплення будівель та майна органів державної виконавчої влади, підприємств та аптек на тимчасово окупованій території області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02gb2GHep4Rf5pHZrWMRk5bGPjGmSt3QSWzXXHkLi6qxWym6zAuhc8NdoP8LXuPL79l).

Протягом доби. Поліцейські зареєстрували 4 повідомлення громадян щодо незаконного заволодіння їх транспортними засобами у м. Рубіжне, Сєвєродонецьк та смт. Сиротине (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02gb2GHep4Rf5pHZrWMRk5bGPjGmSt3QSWzXXHkLi6qxWym6zAuhc8NdoP8LXuPL79l).

Протягом доби. Зареєстровано інформацію за двома фактами викрадення зброї та трьома фактами мародерства з помешкань громадян у населених пунктах, що розташовані на тимчасово окупованій території Луганщини (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02gb2GHep4Rf5pHZrWMRk5bGPjGmSt3QSWzXXHkLi6qxWym6zAuhc8NdoP8LXuPL79l).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків – 5

 

23 липня 2022 року

Протягом доби. Поліціє зареєстровано 12 фактів  захоплення державних будівель (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid032KDWVmXj7mmY157X9YJqyxnmC1h9tBfDbLhh2wmsG7ZqdYYZhAjgNLG3pXEk1gEQl).

Протягом доби. Поліціє зареєстровано по 11 кримінальних правопорушень за ст. 289 КК України (Незаконне заволодіння транспортними засобами) та ст. 185 КК України (Мародерство) (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid032KDWVmXj7mmY157X9YJqyxnmC1h9tBfDbLhh2wmsG7ZqdYYZhAjgNLG3pXEk1gEQl).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: