Публікація

Хронологія подій у Луганській області під час російсько-української війни. 11-13 липня 2022 року

Чугуївська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Луганській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій 11-13 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

 

11 липня 2022 року

Протягом доби. В населених пунктах області встановлені руйнування 12-ти квартир, 4-х приватних домоволодінь, а також пошкодження іншого майна громадян (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0ZHcK6c1UygQiCvrEhx5PWpMXzU6gQqfXb3x6MCY1DGeq34fH85vCksi8AhXEHXGml).

Протягом доби. Слідчими зареєстровано 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0ZHcK6c1UygQiCvrEhx5PWpMXzU6gQqfXb3x6MCY1DGeq34fH85vCksi8AhXEHXGml).

Протягом доби. Поліцією зареєстровано 8 фактів захоплення адміністративних будівель окупаційними військами на території області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0ZHcK6c1UygQiCvrEhx5PWpMXzU6gQqfXb3x6MCY1DGeq34fH85vCksi8AhXEHXGml).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків –16

 

12 липня 2022 року

Протягом доби. До поліції надійшли звернення за фактами пошкодження або знищення майна, яке знаходиться в містах Сєвєродонецьк – 9 повідомлень, Лисичанськ, Рубіжне, Гірське по 1, смт Новотошківське – 3, смт Комишуваха та с. Сиротине по 1 зверненню (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0h37pinVr9Rp4NoFWzEvqWV49yMf6bvKvYWQjgMJMdsBLogCCQZ8U7JAZVQ8wfuLKl).

Протягом доби. До поліції надійшло 4 повідомлення про незаконне заволодіння автотранспортом на тимчасово непідконтрольній українській владі території області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0h37pinVr9Rp4NoFWzEvqWV49yMf6bvKvYWQjgMJMdsBLogCCQZ8U7JAZVQ8wfuLKl).

Протягом доби. Зареєстровано факт захоплення 19 відділів державних виконавчих служб, які були розташовані в населених пунктах Луганської області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid0h37pinVr9Rp4NoFWzEvqWV49yMf6bvKvYWQjgMJMdsBLogCCQZ8U7JAZVQ8wfuLKl).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків –14

 

13 липня 2022 року

Протягом доби. До поліції надійшли заяви про те, що внаслідок обстрілів окупаційних військ рф знищено або пошкоджено квартири та будинки мешканців м. Сєвєродонецьк – 8 приміщень, Лисичанськ – 2, м. Рубіжне – 1 квартира та 2 приміщення підприємства, м. Попасна, смт Воронове та Метьолкіне й с. Боровенькі по 1 (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02fV8PpZhPjqszFrFx9S4KgR7oW5EMr3rBGuyigRQpA8KS8xDwvtYziZgsD77wM1Rzl).

Протягом доби. Поліцією зареєстровано факт незаконного позбавлення волі представники так званої «мгб лнр» мешканця тимчасово окупованої території області (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02fV8PpZhPjqszFrFx9S4KgR7oW5EMr3rBGuyigRQpA8KS8xDwvtYziZgsD77wM1Rzl).

Протягом доби. Зареєстровано 11 фактів захоплення адмінбудівель підприємств, організацій та органів влади представниками окупаційних військ рф (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02fV8PpZhPjqszFrFx9S4KgR7oW5EMr3rBGuyigRQpA8KS8xDwvtYziZgsD77wM1Rzl).

Протягом доби. Надійшло 7 повідомлень громадян про незаконне заволодіння автотранспортом (https://www.facebook.com/policeLG/posts/pfbid02fV8PpZhPjqszFrFx9S4KgR7oW5EMr3rBGuyigRQpA8KS8xDwvtYziZgsD77wM1Rzl).

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених будинків –14

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення:
  • об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі)
  • медичних об’єктів (автівки, будівлі)
  • культурних, навчальних об’єктів
  • об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: