Публікація

Хронологія подій у Луганській області під час російсько-української війни: 10 березня 2022 року

Чугуївська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Луганській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій 10 березня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

 

10 березня 2022 року.

О 05:55 обстріл м. Сєвєродонецьк. Пошкоджень зазнали житлові будинки (https://t.me/luhanskaVTSA/249?single, https://t.me/severodonetsk/8394).

О 3.10 та 7.05 в Сєвєродонецьку: по вул. Молодіжна: загоряння двох легкових автомобілів, перебитий газовід; по вул. Новікова: вибиті вікна в будинках; вул. Лисичанська: пошкоджено житловий будинок, одна людина загибла, двоє травмованих; по пр. Гвардійському та вул. Гагаріна перебитий газовід (https://suspilne.media/215895-pisla-obstriliv-10-berezna-v-severodonecku-zagibla-ludina-ta-e-poraneni/).

О 10.30 у Сєвєродонецьку виявлено: двох поранених на перехресті вул. Донецька та Хіміків; одну поранену вул. Лісова; одну поранену по вул. Гагаріна (https://suspilne.media/215895-pisla-obstriliv-10-berezna-v-severodonecku-zagibla-ludina-ta-e-poraneni/).

Станом на 12:30  10 березня 2022 року внаслідок обстрілу м. Рубіжне: Забіркине  – виявлено та евакуйовано 1 пораненого; вул. Менделєєва загоряння на балконі та кухні виявлено 2 поранених (https://t.me/luhanskaVTSA/235)..

Вдень 10.03.2022 року внаслідок обстрілу м. Рубіжне по вул. Менделєєва сталося загоряння РКТК (Рубіжанський картонно тарний комбінат) (https://t.me/luhanskaVTSA/264).

Вдень, 10.03.2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації та учасники контрольованих Російською Федерацією НЗФ обстріляли цивільні об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури м. Рубіжне на Луганщині. Внаслідок обстрілу пошкоджено будинок для людей похилого віку. За попередньою інформацією, евакуйовано трьох поранених цивільних осіб (https://www.facebook.com/lug.gp.gov.ua/posts/270355698615527).

Станом на 12:30, внаслідок обстрілу м. Сєвєродонецьк виявлено 1 загиблого;  горять торговельні палатки на перехресті вул. Курчатова та пр-т Гвардійській; пр-т Гвардійський горить квартира, обвал стіни сусідньої квартири; вул. Вілісова горить квартира, постраждалих немає, перебитий газопровід. В результаті обстрілу гасіння неможливе; вул. Курчатова горить квартира;  по пр-ту Гвардійському перебитий газовід (https://t.me/luhanskaVTSA/264).

Вдень, 10.03.2022 року внаслідок обстрілу м. Кремінна Луганської області ворожими військами пошкоджено приватні будинки, електроопори та газопровід (https://www.facebook.com/lug.gp.gov.ua/posts/270940515223712).

Вдень, 10.03.2022 року внаслідок обстрілу м. Кремінна Луганської області пошкоджено приміщення залізничного вокзалу (https://www.facebook.com/lug.gp.gov.ua/posts/270940515223712).

Вдень, 10.03.2022 року, у с-щі Красноріченське Луганської області російські загарбники, погрожуючи застосуванням зброї, заволоділи транспортним засобом, який належав цивільним особам (https://www.facebook.com/lug.gp.gov.ua).

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 2

Поранених цивільних – 12

Пошкоджених будинків –  понад 15

Протягом доби, 10 березня, російські війська майже безперервно обстрілювали територію міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне. Поліцією зареєстровано 34 факти обстрілів. Внаслідок ворожих ударів є загиблі та поранені серед мирних мешканців.

Також, внаслідок обстрілів пошкоджено приватні та багатоповерхові будинки, деякі з подальшим горінням квартир, газогони, магазин та автомобілі місцевих мешканців. Також після обстрілу виникла пожежа на території одного з підприємств у м. Рубіжне.

За повідомленням начальника Луганської обласної військової адміністрації, комунальні служби намагаються відновити газо-, водо- та електропостачання там, де це можливо. Також, працівниками ДСНС, організовано підвіз води у м. Лисичанськ та Гірську громаду (https://www.facebook.com/policeLG/posts/335817265242056).

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.

на фото місто Сєвєродонецьк

* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: