Публікація

Хронологія подій у Херсоні та Херсонській області під час російсько-української війни: 8 травня 2022 року

Російські військові продовжують примусову мобілізацію на захоплених території Херсонської області.  Створюються тренувальні табори для вогневої підготовки майбутніх учасників бойових дій. Також окупанти використовують пенітенціарні установи Херсонської обл. («Дар’ївська виправна колонія №10», «Херсонська виправна колонія №61» та «Північна виправна колонія №90») для технічного обслуговування та ремонту техніки та залучення засуджених до виконання робіт.

https://www.facebook.com/zpmedia/photos/a.2182010481829559/5392197107477531/?type=3

У Нововоронцовській територіальній громаді продовжуються активні бойові дії. Через обстріли пошкоджені мережі електро- та водопостачання. Епіцентр – с. Осокорівка.

https://t.me/suspilnekherson/11555

Російські військові розграбували відділення “Приватбанку” у Верхньорогачицькій територіальній громаді https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/posts/363600885801747.

В м. Олешки, що на Херсонщині зник колишній директор морського порту. Є неофіційна інформації, що його викрали російські військові.

https://suspilne.media/237739-do-goliv-osbb-u-hersoni-nihto-ne-zvertavsa-iz-vimogou-nadati-spiski-poroznih-kvartir/

У Високопільскій громаді на Херсонщині повідомляють, що російські війська обстрілюють населений пункт з важкого озброєння. Зафіксовані загоряння будинків після влучень. Втрати серед цивільного населення поки невідомо. https://t.me/vgorunews/4799

Російські військові у Херсоні викрали місцевого мешканця, науковця, асистента кафедри технології виробництва продукції тваринництва Херсонського державного аграрно-економічного  університету.

https://most.ks.ua/news/url/u_hersoni_rosijski_okupanti_vikrali_naukovtsja_vladislava_krivogo

В районі с. Олександрівка, що на Херсонщині, після обстрілу його авто з танку, зник волонтер з м. Миколаєва. https://www.facebook.com/photo/?fbid=1313486319173946&set=gm.1383768805431106

 

Підсумок дня*:

Пошкоджених об’єктів  – 6

Викрадено осіб – 3

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


*Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: