Публікація

Хронологія подій у Херсоні та Херсонській області під час російсько-української війни: 28 березня 2022 року

Осколок ракети після обстрілу з боку російських військових пошкодив приміщення  херсонського реабілітаційного центру для дітей, який розташований у Степанівці Херсонської області.

https://suspilne.media/222352-oskolok-raketi-poskodiv-vikno-hersonskogo-reabilitacijnogo-centru-dla-ditej-u-stepanivci/

https://t.me/suspilnekherson/9966

https://t.me/kavuncity/8777

https://t.me/hueviyherson/15613

Внаслідок обстрілу п’ятеро жителів Степанівки отримали осколкові поранення, їм надали медичну допомогу. Одну людину ушпиталили, повідомила (https://bit.ly/3IF0IvW) Херсонська міська рада.Одну людину ушпиталили. Також у селищі працює комісія з обстеження стану будинків, які постраждали під час обстрілів. У близько 20 будинках вибиті вікна, зруйновані стіни і паркани, пошкоджений газопровід.

https://suspilne.media/222421-pisla-obstriliv-u-stepanivci-travmovani-sist-ludej-poskodzeni-20-budinkiv-hersonska-miskrada/

https://t.me/suspilnekherson/9973

https://t.me/kavuncity/8795

https://most.ks.ua/news/url/vid_obstriliv_u_stepanivtsi_postrazhdali_shestero_ljudej_i_20_budinkiv

https://most.ks.ua/news/url/u_golopristanskij_gromadi_rosijski_okupanti_vikrali_sche_odnogo_meshkantsja

https://t.me/hueviyherson/15560

https://t.me/hueviyherson/15613

Російські військові викрали депутата Генічеської міської ради від партії «Слуга Народу». Про це повідомив заступник голови облради Юрій Соболевський. “Сьогодні близько 10:00 години Олексій Коновалов разом із дружиною рухалися на авто у напрямку

https://most.ks.ua/news/url/rosijani_zatrimali_deputata_genicheskoji_miskoji_radi

https://t.me/hueviyherson/15587

Відпустили ввечері https://t.me/hueviyherson/15636.

За інформацією станом на 28 березня 2022 року по Станіславській сільській ТГ Білозерського району, Херсонської області:  10 приватних будинків частково зруйновані (пошкоджені покрівлі даху, вибиті шибки у вікнах). Відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання в  с. Олександрівка, там є часткова руйнація близько 25 приватних будинків (вибиті шибки та пошкоджено шифер на дахах); у школі вибиті шибки https://t.me/kavuncity/8807.

Територію Нововоронцовської громади на Херсонщині останні дві доби хаотично обстрілюють російські війська. Багато пошкоджених будинків, є нездетоновані снаряди, повідомляється (https://suspilne.media/222651-poskodzeni-budinki-ta-nezdetonovani-snaradi-situacia-u-novovoroncovskij-gromadi-na-hersonsini/) у ФБ-групі Новини Нововоронцовщини.

https://t.me/suspilnekherson/9994

На території Голої Пристані на Херсонщині російські військові викрали Голопристанського міського голову. Про це повідомили представники Голопристанської міської ради у Facebook. ”

https://suspilne.media/222703-zahopleno-2-rosijskih-tanki-na-hersonsini-vidbita-ataka-rosijskoi-armii/  https://t.me/kavuncity/8819

https://www.facebook.com/100064562117837/posts/337258465102888/?d=n

У Голій Пристані  на Херсонщині російській військові  захопили, а подальшому пошкодили приміщення місцевого ЦНАП. Викрали техніку та деякі речі.

https://t.me/kavuncity/8823?single

Російські військові захопили, а подальшому пошкодили приміщення місцевого салону краси. Викрали техніку та деякі речі https://t.me/hueviyherson/15642

У лікарні помер 15-річний хлопець від поранень, які отримав внаслідок артилерійського обстрілу,  https://suspilne.media/222335-24-ditini-postrazdali-u-hersonskij-oblasti-cerez-zbrojnu-agresiu-rf-v-ukraini.

У Нововознесенськ на Херсонщині російські військові  викрали місцевого мешканця.

https://www.facebook.com/groups/2972959123029902/permalink/3222020278123784/

 

Підсумок дня*:

Вбитих цивільних – 1

Поранених цивільних – 5

Пошкоджених об’єктів – 68

Викрадено осіб – 3

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви володієте інформацією про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму, щоб покращити якість документування злочинів, і, відповідно, якість доказів для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності у Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • вбивство, поранення цивільних;
  • вбивство, поранення медичного персоналу;
  • вбивство, поранення волонтерів;
  • пошкодження, знищення об’єктів цивільної інфраструктури (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення медичних об’єктів (автівки, будівлі);
  • пошкодження, знищення культурних, навчальних об’єктів;
  • пошкодження, знищення об’єктів інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо);
  • побиття, зґвалтування, каліцтво;
  • утримання у заручниках;
  • пересування у населених пунктах ворожої техніки та її застосування/використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях;
  • артобстріл, авіаобстріл;
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів із стрілецької зброї;
  • привласнення майна цивільних осіб;
  • інше.

Особливо ми будемо раді бачити оригінальні фото та відео (без обробки та не із соцмереж), із яких можна отримати мета-дані.


* Інформація, відображена у категорії “Підсумок дня”, відповідає зібраним нами даним на момент публікації, потребує доповнення та уточнення.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: