Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 8 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 8 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


В ніч на 8 липня дві російські ракети влучили по насосній станції в Чугуївському районі. Пошкоджено будівлю та устаткування станції (https://suspilne.media/258425-rosijska-armia-v-nic-na-8-lipna-obstrilala-raketami-cuguivskij-rajon-policia/).

Військові ЗС РФ обстріляли с. Подвірки Харківського району. Внаслідок обстрілу виникла пожежа у лісі. Площа займання – 1,5 га. Крім того, пошкоджено будівлі, що розташовані поруч (https://t.me/prokuratura_kharkiv/4882).

Наслідки обстрілів Золочівської громади, 8 липня, фото: Віктор Коваленко, Суспільне

Російські військові обстріляли з реактивних систем залпового вогню «Ураган» села Золочівської громади. Відомо про пошкодження 6 домів та складу елеватору (https://t.me/suspilnekharkiv/14829https://suspilne.media/258672-rf-8-lipna-uraganami-obstrilue-zolocivsku-gromadu-na-harkivsini/https://t.me/kharkivlife/43337).

О 16:10 рятувальники виїздили на гасіння пожежі, що сталася внаслідок ворожого обстрілу на території Циркунівської територіальної громади Харківського району. Горіли два будинки. Внаслідок пожежі постраждала жінка, яка негайно була госпіталізована до міської лікарні (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2323).

Увечері о 16:16 було завдано чергового обстрілу в Богодухівському районі області. Зайнявся дах складської будівлі (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2323).

Артилерійського обстрілу зазнали Солоницівська та Нововодолажська громади.

На Ізюмщині через обстріли спалахнули сміттєсховище та птахокомплекс, у Чугуївській, Сахновщинській, Слобожанській громадах горіли поля ячменю та пшениці (https://t.me/kharkivlife/43361).

Протягом доби артилерійського обстрілу РФ зазнавали також місто Дергачі, Безруківський, Слатинський, Прудянський, Токаревський, Русько-Лозівський старостинські округи. Обстріляно з танків та мінометів Прудянку, Цупівку, Дементієвку, Нове та Пітомник. Є значні руйнування приватних будинків, в Дергачах пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури (https://t.me/kharkiv_1654/42230).

Протягом доби обстрілів по Харкову не зафіксовано (https://t.me/kharkivlife/43361).


Резюме дня (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загиблих цивільних – немає, поранено одну людину.

Нових повідомлень про зниклих безвісти цивільних – 2.

Пошкоджених цивільних об’єктів – 21 (10 житлових будинків).

Рятувальники ДСНС здійснили 18 виїздів на ліквідацію пожеж, викликаних ворожими обстрілами, з яких 7 у Чугуївському та 3 у Харківському, 5 в Ізюмському, 3 в Богодухівському районах області. Горіли житлові будинки та прибудови, господарчі споруди, пшениця на полі, а також хвойна підстилка та трава на відкритій території (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2323).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: