Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 7 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми продовжуємо публікувати наступний опис подій за 07 липня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу села Морозова Долина, 7 липня. Фото: Віктор Коваленко

Уночі російські війська обстріляли село Морозова Долина Золочівської громади. Унаслідок обстрілу пошкоджено один приватний будинок і лінії електропередач (https://suspilne.media/257973-cerez-obstrili-rf-znestrumlene-selo-u-zolocivskij-gromadi-na-harkivsini/).

У ніч на 7 липня на подвір’я спеціальної школи для дітей із порушеннями зору в Харкові влучили дві російські ракети. Вибито вікна та пошкоджені стіни будівлі (https://t.me/suspilnekharkiv/14822).

Наслідки обстрілу школи для дітей з порушеннями зору у Харкові, 7 липня, фото: Олександра Новосел, Суспільне

Зранку російські війська обстріляли місто Чугуїв, унаслідок чого є двоє поранених і пошкоджено житлові будинки. Також одна людина отримала поранення в Харківському районі (https://suspilne.media/258107-7-lipna-okupanti-obstrilali-cuguiv-na-harkivsini-dvoe-ludej-poraneni/).

Уранці під обстріл російськими військами в Чугуївському районі потрапила бригада екстреної медичної допомоги. Ніхто з членів медичної бригади не постраждав (https://suspilne.media/258179-na-harkivsini-svidka-so-priihala-za-poranenou-potrapila-pid-obstril-rf/).

Удень російські війська з «Урагану» з фугасним зарядом обстріляли харківську місцину Нові Будинки. Одна з ракет влучила поруч із житловим багатоповерховим будинком, унаслідок чого загинуло троє людей. Крім того, п’ять осіб отримали поранення (https://suspilne.media/258230-rosijska-armia-obstrilala-harkiv-7-lipna-poraneni-sonajmense-troe-ludej/).

Близько 20:30 російські війська обстріляли східну частину міста Харків. Унаслідок чого горіли приватний будинок, гаражі, виробничі приміщення (https://suspilne.media/258230-rosijska-armia-obstrilala-harkiv-7-lipna-poraneni-sonajmense-troe-ludej/).

Удень російська армія обстрілювала з танків, ствольної та реактивної артилерії село Соснівку Золочівської громади (https://suspilne.media/258235-rf-7-lipna-obstriluvala-harkivsinu-z-tankiv-ta-artilerii-genstab/).

Удень близько 15:30 російські війська обстріляли селище Барвінкове. Пошкоджене приватне майно місцевих жителів (https://suspilne.media/258367-armia-rf-obstrilala-barvinkove-na-harkivsini-spalahnuli-pozezi/).

Упродовж доби збройні сили росії обстрілювали села Микільське, Леб’яже, Уди, Дементіївка, Верхній та Старий Салтів, Петрівка, Руські Тишки й Байрак (https://suspilne.media/258309-rosijska-armia-z-aviacii-obstrilala-petrivku-na-harkivsini-genstab/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загибло цивільних – 3.

Поранено цивільних – 8

Пошкоджено об’єктів – 28 ( у тому числі школа, автівки)

За добу рятувальники здійснили 46 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 28.

На території Харківщини сталося 16 пожеж, спричинених ворожими обстрілами, з яких 6 у Немишлянському районі міста та 5 у Харківському, 3 в Ізюмському, 1 в Богодухівському, 1 в Чугуївському районах області. Горіли житлові будинки та прибудови, господарчі споруди, легкові й вантажні автомобілі, гаражі, а також хвойна підстилка та трава на відкритій території.

Так, о 12:16 рятувальники виїздили на гасіння пожежі, що сталася внаслідок ворожого обстрілу на території Дергачівської територіальної громади Харківського району. На території приватного домоволодіння горіла літня кухня на площі 40 кв. м.

Ввечері близько 17:34 було завдано чергового обстрілу по жилому кварталу та приватному сектору в Немишлянському районі міста. Підрозділи ДСНС виїхали одразу за 6 адресами. Горіли приватні житлові будинки, гаражі з надбудовою, легкові та вантажні автомобілі.

Піротехніки ДСНС ліквідували 27 ворожих боєприпасів, що не розірвалися (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/pfbid02xvjfX48Z9hUmHG1AYsCVHx5i4sUktzsaPcWxUUrJyGjEGWpfGkXgezUbAoJUVDtbl).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: