Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 4 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 4 травня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Згорілі автобуси у Київському районі Харкова, 4 травня, фото: ДСНС

В Старому Салтові внаслідок обстрілу пошкоджено автомобіль швидкої медичної допомоги (https://t.me/suspilnekharkiv/12185).

Також біля Старого Салтова було обстріляно колону з 15 автомобілів, які намагались виїхати з окупованого м. Вовчанськ Чугуївського району (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3752?single).

Внаслідок обстрілів у Київському районі Харкова горіли  житловий будинок, гаражі, господарчі споруди, п’ять автомобілів та 10 автобусів (https://suspilne.media/235892-desat-avtobusiv-zgorili-u-harkovi-vnaslidok-pozezi-cerez-rosijski-obstrili/, https://t.me/suspilnekharkiv/12199).

Один чоловік загинув внаслідок обстрілу села під Балаклеєю та поранена 11-річна дитина внаслідок обстрілу в Лозівському районі (https://suspilne.media/235928-vnaslidok-obstriliv-4-travna-na-harkivsini-e-zagiblij-poranena-ditina/https://t.me/suspilnekharkiv/12203).

В Харкові внаслідок обстрілу загорілася автозаправка (https://t.me/kharkivlife/37578).

Голова Харківської ОДА Олег Сінєгубов повідомив, що протягом доби постраждали П’ятихатки, селище Жуковського, Салтівка, Північна Салтівка (https://t.me/synegubov/3098).

За даними поліції протягом дня на Харківщині загинув 1 цивільний (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5083912565027923&id=100002276907245).


Резюме дня (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло цивільних – 1 особа, поранено – 1 особа.

Пошкоджено цивільних об’єктів – щонайменше 35 (1 житловий будинок).

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 7 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж приватних будинків, гаражів, автомобілів та інше. Пожежі сталися: у Київському (5) районі Харкова, а також Харківському (1) та Богодухівському (1) районах області. https://t.me/DSNS_Kharkiv/1934

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: