Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 4 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 4 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу навчально-тренувального центру ФК «Металіст 1925» у селищі Високий, 4 червня, фото: УНН

Опівночі 4 червня по території аеродрому «Коротич», що розташований в Харківській області неподалік селища Новий Коротич, було завдано російськими військовими чотири авіаційні удари (https://www.radiosvoboda.org/a/video-obstril-kharkiv-aerodrom/31883381.html). Внаслідок ударів було значно пошкоджено інфраструктуру аеродрому: злітні смуги, приміщення та сусідні будівлі.

Також вночі ракета влучила по навчально-тренувальному центрі ФК «Металіст 1925» у селищі Високий на Харківщині. Зокрема, у будівлях вибиті майже всі вікна, сильно пошкоджені фасади, знищене внутрішнє оздоблення та частина інвентаря. Також значних пошкоджень зазнали і самі футбольні поля тренувальної бази. (https://www.unn.com.ua/uk/news/1979937-okupanti-vdarili-po-trenuvalniy-bazi-kharkivskogo-fk-metalist-1925).

Вдень обстрілу зазнало с.Циркуни – обстріл зруйнував житлові будинки, господарчі споруди та спричинив пожежі. Також були обстріляні Дергачі. На щастя, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав (https://www.radiosvoboda.org/a/news-rosiiski-obstrily-tsyvilni-harkivska-oblast/31884127.htm).

Також ворог обстріляв населені пункти Чугуївського району. В місті Чугуїв поранення отримав чоловік 52 років. У селах Коробочкіне та Чкаловське двоє поранених. Ще двоє поранених в селищі міського типу Малинівка. В місті Балаклія Ізюмського району поранення отримала літня жінка (https://www.radiosvoboda.org/a/news-rosiiski-obstrily-tsyvilni-harkivska-oblast/31884127.html).

З м. Ізюм цього дня надійшло повідомлення, що російські військові обладнали штаб та ховаються у місцевій церкві, при цьому використовуючи місцевих жителів як живий щит (https://t.me/izyumcity/509).

Також цього дня поліція оприлюднила нову інформацію про загибель 28 жителів Ізюмського району у різний час війни (https://2day.kh.ua/kharkow/policeyskim-soobschili-o-gibeli-28-zhiteley-okkupirovannykh-territoriy-kharkovskoy-oblasti).

Російська армія цього дня вперше обстріляла село Леміщено Золочівської громади Харківщини. Снаряд поцілив у енергетичну підстанцію (https://suspilne.media/246876-armia-rf-vperse-vdarila-po-selu-na-zolocivsini-pocilili-u-pidstanciu/).

Ввечері російські війська застосували фосфорні боєприпаси біля с. Черкаські Тишки (https://gx.net.ua/obshhestvo/region/okkupanty-sbrosili-na-harkovshhinu-zapreshhennye-snaryady.html). Про наслідки обстрілу не повідомляється.


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбитих немає.

Поранено щонайменше 6 людей.

Пошкоджено не менше 12 об`єктів,

Загалом за добу рятувальники здійснили 20 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 15, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами — 4, пожеж з інших причин — 11, також 2 виїзди — для проведення аварійно-рятувальних робіт та допомоги комунальним службам у розбиранні завалів, 1 — для надання допомоги населенню, 2 — інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились в Чугуївському (2) та Харківському (2) районах області. Постраждали приватні будинки, господарчі споруди та хвойний ліс (https://magnolia-tv.com/news/74570-operatyvna-informatsiya-stanom-na-0700-5-chervnya-2022-roku-vid-dsns-kharkivshchyny).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: