Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 30 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 30 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Зруйнований будинок у Золочівській громаді, 30 червня, фото: Віктор Коваленко

Близько першої години ночі одна із ракет типу «Іскандер» поцілила у деревообробне підприємство у Основ’янському районі міста Харкова. Внаслідок удару утворилася вирва глибиною п’ять та шириною – дванадцять метрів. Також було пошкоджено будівлю підприємства, склад деревини та інші об’єкти та будови на його території (https://suspilne.media/255521-okupanti-pocilili-po-pidpriemstvu-v-harkovi-utvorilasa-virva-glibinou-12-metriv/https://donpatriot.news/article/vnaslidok-nichnogo-raketnogo-udaru-po-pidpriyemstvu-u-harkovi-utvorilasya-12-metrova-voronka-prokuraturahttps://t.me/hueviykharkov/67170https://www.objectiv.tv/objectively/2022/06/30/nochnoj-obstrel-harkova-priletelo-v-derevoobrabatyvayushhee-predpriyatie-foto/).

Наслідки обстрілу Основ’янського району, 30 червня, фото: Суспільне Харків

Під час нічних ракетних ударів ракетою типу «Іскандер» російські військові також вдарили по залізничній станції «Одноробівка» у с. Одноробівка Харківської області. Ніхто не постраждав. Було пошкоджено приміщення на території станції (https://24tv.ua/obstril-harkivshhini-okupanti-vdarili-po-zaliznichniy-stantsiyi_n2053469).

Наслідки обстрілу станції “Одноробівка”, 30 червня, фото: Національна поліція

Також внаслідок цього ж обстрілу були пошкоджені житлові будинки селян та сільська рада, які розташовувалися неподалік (https://t.me/hueviykharkov/67151).

У Немишлянському районі м. Харкова внаслідок ракетного удару ракетою типу «Іскандер» також утворилася глибока вирва. Постраждалих немає. Однак внаслідок обстрілу вилетіли вікна у сусідніх будівлях та був пошкоджений цегляний паркан складу (https://t.me/tipichnoe_xtz/36986https://suspilne.media/255696-poculi-svist-j-potuznij-vibuh-naslidki-nicnogo-udaru-rf-po-nemislanskomu-rajonu-harkova/).

Руйнування у Немишлянському районі, 30 червня, фото: Маргарита Дежкіна, Суспільне

У с. Печеніги Чугуївського району Харківської області внаслідок обстрілу загинув 50-річний чоловік. Жінка отримала поранення (https://times.kharkiv.ua/2022/06/30/pid-chas-rosijskogo-obstrilu-pechenig-zaginuv-cholovik/).

Цього ж дня російські окупанти обстріляли з артилерії і села Калинове, Уди та Світличне Золочівської об’єднаної територіальної громади Харківської області. За попередніми даними, жертв немає, пошкоджені будівлі (https://2day.kh.ua/ua/kharkow/na-kordoni-kharkivskoyi-oblasti-obstrilyani-try-sela). Так, у Калиновому зруйновані п’ять будинків, пошкоджено автомобіль. В с. Уди майже не залишилося уцілілих споруд після багатотижневих боїв навколо (https://t.me/h_saltovka/51597).

Протягом доби в Ізюмському районі Харківської області внаслідок обстрілів троє людей загинули, ще двоє отримали вибухові травми. У Чугуївському районі загинула одна людина, одна зазнала поранень. Одна людина госпіталізована в Харкові та одна в Харківському районі  (https://suspilne.media/255958-na-harkivsini-vid-rosijskih-obstriliv-za-dobu-zaginuli-cetvero-ludej-patero-poraneni/).

Цього ж дня було повідомлено про зникнення однієї мешканки м. Куп’янська. Обставини зникнення невідомі (https://t.me/poshuk_znyklyh/28732).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 5 людей.

Поранено щонайменше 6 людей.

Зникла щонайменше 1 людина.

Пошкоджено не менше 14 об’єктів (серед них – деревооброблювальне підприємство, залізнична станція).

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 22 оперативні виїзди, 12 з яких на ліквідацію пожеж, зокрема чотирьох пожеж, зумовлених обстрілами. Три пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися в Ізюмському районі Харківської області, ще одна в Індустріальному у м. Харкові. Горіли промислові об’єкти і трава на відкритій території (https://interfax.com.ua/news/general/842900.html).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: