Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 29 квітня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 29 квітня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Пожежа після ворожого обстрілу в Чугуєві, 29 квітня, фото: ДСНС

Вранці російські військові зі ствольної артилерії обстріляли с. Сокільники м. Харкова (https://t.me/synegubov/3015).

Внаслідок російського артобстрілу 32-річний житель села Уди Золочівської громади Богодухівського району Харківської області отримав поранення. Снаряд впав біля його автомобіля. (https://suspilne.media/234102-okupanti-obstrilali-udi-na-harkivsini-colovik-poranenij/, https://t.me/suspilnekharkiv/11934)

Внаслідок влучання російського снаряду спалахнули господарчі приміщення. Площа пожежі становить щонайменше 1000 кв. м, там продовжують гасити вогонь. За попередніми даними, поранених та загиблих внаслідок займання немає (https://t.me/suspilnekharkiv/11938).

Внаслідок російських обстрілів у селищі Лісне під Харковом зруйновані або пошкоджені будинки, дитячий садок, храм (https://suspilne.media/234244-u-selisi-lisnomu-na-harkivsini-okupanti-obstrilali-ditacij-sadok-ta-cerkvu/).

 

Наслідки обстрілів селища Лісного, 29 квітня, фото: фейсбук-сторінка Олександра Гололобова

29 квітня українські військові взяли під контроль с. Руська Лозова Харківського району, яке було тимчасово окупованим від початку вторгнення Росії в Україну. Після звільнення були оприлюднені фотографії з наслідками руйнувань у звільненому селі, яке два місяці перебувало під російською окупацією. На опублікованих знімках — обстріляний автомобіль, пошкоджена церква, розбитий кіоск, зруйновані приватні будинки й багатоповерхівки (https://t.me/c/1006836030/39507).

29 квітня о 15:20 у м. Чугуєві Харківської області сталася пожежа внаслідок потрапляння ворожої ракети в ангари та господарчі будівлі, а також гаражі. Площа пожежі склала близько 3000 кв. м. На місці події працювало 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС. Пожежу вдалось локалізувати о 17:05 та повністю приборкати о 20:20 (https://t.me/DSNS_Kharkiv/1889).

29 квітня російські військові обстріляли Немишлянський район м. Харкова, внаслідок чого пошкоджено низку автомобілів, загорілися одночасно декілька складських будівель, 3 торговельних об’єкти та квартири у двох житлових 9-поверхівках. (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3609, https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/364179952418171).

Увечері 29 квітня російські військовослужбовці знову обстріляли с. Уди Богодухівського району. Внаслідок цього пошкоджено 13 житлових будинків, магазин та 2 навчальних заклади (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3621).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

За добу російські війська здійснили по Харкову лише 3 артилерійські обстріли. Під час обстрілів міста Харкова одна людина поранена (https://t.me/synegubov/3028).

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 23, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 14, пожеж, що сталися з інших причин,  – 9; також 4 рази  – на допомогу населенню та проведення аварійно-рятувальних робіт.

Підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 14 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами. Так, рятувальники виїздили на гасіння пожеж у багатоповерхових та приватних будинків, гаражах та господарчих будівлях, а також складських та ангарних приміщеннях. Пожежі сталися: у Немишлянському (7) районі Харкова, а також Харківському (1), Богодухівському (4) та Чугуївському (2) районах області.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 58 залучень для ліквідації ворожих боєприпасів (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/364179952418171)


Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: