Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 28 квітня 2022 року.

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 28 квітня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Золочівської громади, 28 квітня, фото: Віктор Коваленко

На ранок 28 квітня окупанти знову обстрілювали Салтівку. Було пошкоджено приватний будинок, внаслідок чого у будинку почалася пожежа (https://t.me/c/1347456995/45589 ). На щастя, під час обстрілу ніхто не постраждав.

Ранком також було обстріляно смт. Покотилівку у Харківському районі. Постраждали сім цивільних мешканців: п’ятеро було поранено, двоє людей загинуло (https://t.me/hueviykharkov/57143 https://t.me/hueviykharkov/57159). Також було вщент зруйновано адміністративну будівлю школи і близько 30 приватних будівель (https://t.me/truexanewsua/44120 https://t.me/truexanewsua/44152). Весь день тривала рятувальна операція, адже в будівлі школи знаходилися люди. Згодом було з’ясовано, що руйнування та людські жертви відбулися через прицільний ракетний удар по селищу.

 

Наслідки обстрілу Покотилівки, 28 квітня, фото: t.me/truexanewsua

Продовжилися також обстріли Золочівської громади. Було зруйновано два будинки та 13 пошкоджено (https://t.me/suspilnekharkiv/11869). П’ять із постраждалих будинків знаходилися у самому с. Золочів (https://t.me/typical_alekseevkakh/6518), інші – у Золочівському районі.

Вдень російські окупанти також обстріляли село Котляри у Харківському районі. Загинув 53-річний місцевий житель, одна жінка отримала поранення (https://t.me/suspilnekharkiv/11885 ). Внаслідок цих же обстрілів одна людина загинула в с. Хролі.

Ввечері у Київському районі м. Харкова внаслідок обстрілу близько 18:20 загорілися шість гаражів на площі 140 кв. м. Загиблих та поранених не було. Пожежа була загашена протягом години (https://t.me/hueviykharkov/57286 ). Загалом, за день двоє харків’ян загинули, чотири були поранені внаслідок систематичних артилерійських обстрілів (https://t.me/hueviykharkov/57256 ). 


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 6 людей.

Поранено щонайменше 10 людей.

Пошкоджено не менше 53 будівель (у тому числі школу).

За добу рятувальники мали 29 виїздів, із яких 11 – на пожежі, що виникли внаслідок обстрілів. Загоряння гасили в адміністративних, багатоповерхових та приватних будинках, гаражах та автомобілях. Чотири пожежі сталися в Київському районі, дві – в Московському, одна – в Немишлянському районах Харкова, три – у Харківському, одна – в Богодухівському районах області.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: