Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 26 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 26 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу Золочева, 26 червня, фото: Віктор Коваленко

Після опівночі російські військові обстріляли з РСЗВ «Ураган» Немишлянський район м. Харкова. Внаслідок обстрілу пошкоджений лікувальний заклад. Пошкоджені дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентгенкабінеті. Крім медичного закладу артилерійські снаряди влучили у житлову багатоповерхівку. Обвалився технічний поверх, горів балкон, п’ять машин знищені, ще декілька істотно пошкоджені(https://t.me/suspilnekharkiv/14339https://t.me/synegubov/3494).

Наслідки обстрілу Немишлянського району, 26 червня, фото: aa.com.tr

Близько 2 ночі російські військові обстріляли з артилерії м. Барвінкове Ізюмського району Харківської області. Снаряд упав на територію приватного будинку, що призвело до його руйнування. Також поранення отримав 61-річний чоловік.  Ще одна жінка імовірно знаходиться під завалами будинку  (https://t.me/prokuratura_kharkiv/4682).

Вночі російські військові обстріляли смт. Золочів Богодухівського району Харківської області. Внаслідок артобстрілу пошкоджено 10 житлових будинків та електромережі. Загиблих та постраждалих немає (https://suspilne.media/254155-rosia-vnoci-26-cervna-obstrilala-zolociv-na-harkivsini-poskodzeno-elektromerezi-ta-budinki/https://t.me/prokuratura_kharkiv/4695).

Близько 21 години російські окупанти обстріляли с. Клугіно-Башкирівка Чугуївської громади Чугуївського району Харківської області. Внаслідок обстрілу загинули дві жінки 57 та 22 років. Ще двох осіб поранено. Пошкоджено низку житлових будинків та господарських споруд (https://t.me/chuguiv/2641https://t.me/synegubov/3502).

Вночі російськими військами були  нанесені ракетні удари по Київському району м. Харкова ракетами класу «Іскандер». Унаслідок влучання російської ракети у приватний будинок повністю вигоріли дві кімнати. Людей у момент обстрілу в будівлі не було. Також зруйнований гараж, пошкоджений дах будинку, що розташований поблизу, уламки вибили вікна у сусідньому будинку. Пошкоджень зазнали житлові будинки, дитячий садок, швейний цех, кафе та магазин (https://suspilne.media/254404-buv-civilnij-obekt-rosia-vdarila-raketami-po-kiivskomu-rajonu-harkova-foto/,  https://t.me/prokuratura_kharkiv/4704).

Вирва від ракети, що впала у Київському районі, 26 червня, фото: Суспільне Харків

Російські військові обстріляли також Шевченківський район м. Харкова. Внаслідок обстрілу пошкоджена будівля місцевої школи. Також загорілась поруч розташована господарча споруда. Окрім будівлі школи, руйнувань зазнали навколишні житлові будинки. Загиблих та постраждалих немає (https://suspilne.media/254311-v-nic-na-27-cervna-rosijski-okupanti-obstrilali-adminbudivlu-ta-skolu-u-harkovi/https://suspilne.media/254311-v-nic-na-27-cervna-rosijski-okupanti-obstrilali-adminbudivlu-ta-skolu-u-harkovi/).

Близько 12 ночі російські військові нанесли ракетний удар по  селу Одноробівка Золочівської об’єднаної громади Богодухівського району Харківської області. Ракета влучила в житловий будинок. Загиблих та постраждалих немає (https://suspilne.media/254326-rosijski-vijskovi-vdarili-raketou-po-zitlovomu-budinku-u-seli-odnorobivka-na-harkivsini/).

Наслідки обстрілу села Одноробівка Золочівської громади, 26 червня, фото: Віктор Коваленко

У Харківському районі протягом доби через російські обстріли отримали вибухові травми 3 цивільних (https://t.me/synegubov/3502).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Вбито щонайменше 2 осіб.

Поранено щонайменше 6 осіб.

Пошкоджено не менше 27 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 18оперативних виїздів, з яких на ліквідацію пожеж – 9, у тому числі пожеж, спричинених обстрілами – 7, пожеж, що сталися з інших причин – 2; також двічі для проведення аварійно-рятувальних робіт, 5 – для надання допомоги населенню.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом добиліквідовано 80 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2247).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: