Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 24 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 24 травня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Дергачів, 24 травня, фото: ДСНС

Уночі російські збройні сили обстріляти ракетами місто Мерефу, внаслідок чого пошкоджено залізничну інфраструктуру (https://t.me/c/1006836030/42761).

О 08:20 в результаті потрапляння ворожого снаряду спалахнув один із торговельних закладів на території Дергачівської громади у Харківському районі. Полум’я охопило площу біля 1000 кв.м. (https://suspilne.media/242942-ratuvalniki-zagasili-pozezu-u-torgovelnomu-zakladi-dergacivskoi-gromadi/).

Зранку окупаційні війська обстріляли Дергачівську громаду Харківського району, в результаті чого загинула 69-річна жінка, ще один чоловік отримав поранення (https://suspilne.media/242945-vid-rosijskih-obstriliv-harkivsini-24-travna-zaginula-zinka-troe-poraneni/).

У селі Савинці Ізюмського району внаслідок обстрілу росіян поранення отримали двоє людей (https://suspilne.media/242945-vid-rosijskih-obstriliv-harkivsini-24-travna-zaginula-zinka-troe-poraneni/).

У результаті обстрілу російськими військами селища Чкалове Чугуївського району загинув шістнадцятирічний парубок (https://t.me/c/1578682544/8237).

Увечері російські збройні сили обстріляти ракетами місто Лозову, на щастя, обійшлося без руйнацій та жертв (https://t.me/c/1578682544/8367).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло цивільних – 2 осіб.

Поранено цивільних – 3 осіб.

Пошкоджено об’єктів – 2 одиниці (залізнична інфраструктура, торгівельні павільйони).

За добу рятувальники здійснили 19 виїздів, з яких два — на ліквідацію пожеж внаслідок російських обстрілів. Обидва загоряння трапилися в Харківському районі. Аварійно-рятувальні роботи проводилися в зруйнованих будівлях Холодногірського, Київського та Слобідського районів Харкова. Піротехніки знешкодили 22 російські боєприпаси (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/381232674046232).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: