Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 24 липня 2022 року.

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 24 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


На околиці Харкова цього дня підірвався на невідомому вибуховому снаряді тракторист. В результаті вибуху 40-річний чоловік загинув на місці. Також внаслідок вибуху виникла пожежа, яку загасили рятувальники (https://2day.kh.ua/ua/kharkow/na-okolytsi-kharkova-traktoryst-pidirvavsya-na-vybukhivtsi).

Протягом дня у с. Коробочкине та смт Печеніги, Харківської області кілька разів обстрілювали житлові сектори. У районі поза населеними пунктами виникла пожежа на полі з пшеницею площею в 1 га (https://t.me/tipichnoe_xtz/38916).

Цього ж дня у Богодухівському районі внаслідок обстрілу горів дах складського приміщення фермерського господарства (https://t.me/tipichnoe_xtz/38916). Внаслідок пожежі було пошкоджено декілька будівель, а також господарче приладдя.

Також у цей день було повідомлено про зникнення чоловіка у м. Ізюм Харківської області. Точна дата зникнення невідома (https://t.me/poshuk_znyklyh/29327).

За інформацією національної поліції, цього дня під удари окупантів потрапили 9 населених пунктів області: Коробочкіне, Барвенково, Черкаська Лозова, Печеніги, Циркуни, Одноробівка, Залиман, Чугуїв, Башкирівка. Внаслідок обстрілів пошкоджень зазнали приватні будинки, господарчі споруди, складські приміщення, будинок культури, навчальний заклад (https://dumka.media/ukr/war/1658732457-u-9-naselenih-punktah-na-harkivshchini-politsiya-zafiksuvala-ruynuvannya-vnaslidok-rosiyskoyi-agresiyi).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 1 людину.

Поранених немає.

Пошкоджено чи зруйновано щонайменше 4 об’єкти, серед яких фермерське підприємство.

За даними ДСНС, за добу рятувальники ліквідували сім пожеж, викликані ворожими обстрілами Харківської області (https://www.objectiv.tv/objectively/2022/07/25/cherez-vijskovi-diyi-na-harkivshhini-spalahnulo-sim-pozhezh-dsns/).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: