Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 24 квітня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 24 квітня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Чугуєва, 24 квітня, фото: Харківська обласна прокуратура

У цей день російські війська обстріляли село Золочівської громади Харківської області. В результаті обстрілу загинула жінка (https://suspilne.media/232119-rosijski-vijska-obstrilali-zolociv-na-harkivsini-zagibla-zinka/).

Близько 12 години російські військовослужбовці здійснили артилерійський обстріл по м. Чугуєву. Внаслідок обстрілу загинув 59-річний чоловік. Ще троє мирних мешканців отримали поранення, серед них 11-річний хлопчик. Пошкоджено та зруйновано низку житлових будинків (https://t.me/suspilnekharkiv/11693, https://suspilne.media/232131-rosijski-okupanti-obstrilali-cuguiv-na-harkivsini-e-poraneni-ta-zagibli/, https://t.me/prokuratura_kharkiv/3556 ).

24.04.2022 року російські військові обстріляли смт Малинівка Чугуївського району Харківської області. В результаті обстрілу поранено двох чоловіків та одну жінку (https://t.me/suspilnekharkiv/11693, https://suspilne.media/232131-rosijski-okupanti-obstrilali-cuguiv-na-harkivsini-e-poraneni-ta-zagibli/, https://t.me/prokuratura_kharkiv/3556 ).

Вночі 24.04.2022 року піддався обстрілам район міста Харкова Олексіївка. В результаті обстрілів пошкоджено декілька будинків та кіосків (https://t.me/typical_alekseevkakh/6296).

24.04.2022 року російські війська обстріляли с. Подолівка Ізюмського району Харківської області. Внаслідок цього зруйновано школу (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3560).

 

Пошкоджена обстрілом школа в села Подолівка Ізюмського району, 24 квітня, фото: Харківська обласна прокуратура

24.04.2022 року російські війська обстріляли с. Архангелівка Ізюмського району, що призвело до пошкодження низки житлових будинків (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3560).

24.04.2022 року російські війська здійснили артилерійський обстріл по с. Калинове Богодухівського району. Внаслідок цього загинула жінка. Зруйновано понад п‘ять житлових будинків.

24.04.2022 року російські війська  обстріляли смт Золочів Харківської області. В результаті обстрілу чоловік отримав осколкове поранення ноги.


Резюме за день  (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загинуло не менше 3 цивільних осіб.

Поранено не менше 6 цивільних осіб.

Пошкоджено не менше 14 цивільних будівель (у тому числі 1 заклад освіти).

Загалом за добу рятувальники здійснили 23 оперативних виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж – 14, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 8, пожеж, що сталися з інших причин – 6; 7 – на допомогу населенню, 2 – інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, стались у Київському (2) та  Немишлянському (1) районах міста Харкова, а також по 1 у м. Дергачі, м. Чугуєві, сільському населеному пункті Харківського району та 2 у селищі Золочів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/1845).


Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: