Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 22 серпня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 22 серпня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу Золочева Харківської області, 22 серпня, фото: Віктор Коваленко

Близько 02:50 години ранку ЗС РФ  попередньо з  С-300  завдали ракетного удару по  інфраструктурному об’єкту у Київському району м. Харкова. Внаслідок обстрілу пошкоджено двоповерхову будівлю (https://suspilne.media/273553-nicnij-raketnij-udar-po-harkovu-zrujnovana-dvopoverhova-budivla-terehov/https://t.me/prokuratura_kharkiv/5568).

Близько 02:50 години ранку ЗС РФ  попередньо з  С-300  завдали ракетного удару по Слобідському району  м. Харкова. Ракета влучила поряд з територією приватного підприємства, у результаті чого пошкоджень зазнали паркан і складська будівля підприємства (https://t.me/prokuratura_kharkiv/5579).

Близько 5:00 ЗС РФ з реактивних систем залпового вогню “Град”  обстріляли смт. Золочів Богодухівського району Харківської області. Внаслідок обстрілу 83-річна жінка  отримала поранення лівого стегна. Її шпиталізували до обласної лікарні. Також пошкоджено три будинки та господарчі споруди (https://suspilne.media/273550-rankovij-obstril-z-gradiv-zoloceva-na-harkivsini-poranena-84-ricna-zinka/).

Близько 21:30  ЗС РФ завдали ракетного удару трьома ракетами по с. Стара Гнилиця Чугуївського району Харківської області. Пошкоджено теплиці, сталася пожежа. Жертв та постраждалих немає (https://t.me/synegubov/3966).

ЗС РФ протягом доби обстрілювали населені пункти Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджено будівлі цивільного підприємства. У Чугуївському районі внаслідок потрапляння снаряду загорілось поле з пшеницею площею 500 кв. м. Крім цього, сталося кілька пожеж за межами населених пунктів, горіли лісосмуги та трава. Також в Чугуївському районі поранено жінку 71 року, в Ізюмському — чоловіка 58 років (https://t.me/synegubov/3966, (https://t.me/prokuratura_kharkiv/5568).

22 серпня з окупованої частини Харківської області евакуювали на підконтрольну Україні територію 825 людей, 238 з них — діти (https://suspilne.media/273919-ponad-800-ludej-22-serpna-vdalosa-evakuuvati-z-okupovanoi-castini-harkivsini-veresuk/).

Резюме за день(за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Поранено щонайменше 3 осіб.

Пошкоджено не менше 11 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 50 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж — 33, у т.ч. пожеж, спричинених військовими діями — 6, 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт, 14 – для надання допомоги населенню, комунальникам та поліції, 2 – інші виїзди.
Піротехніки ДСНС ліквідували 19 ворожих боєприпасів, що не розірвалися (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2557).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: