Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 22 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 22 червня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу Золочева Харківської області, 22 червня, фото: Віктор Коваленко

Уночі приблизно опів на першу в селищі Золочів унаслідок прямого влучання російської ракети знищено двоповерховий багатоквартирний будинок. З-під його завалів рятувальники витягнули трьох загиблих – двох чоловіків та одну жінку. Чоловікам було 46 і 52 роки. Жінці – 51 рік. Також обстріли сильно пошкодили ще одну двоповерхівку та гараж (https://suspilne.media/252669-sonajmense-odna-ludina-zaginula-vnaslidok-obstrilu-zoloceva-na-harkivsini/).

З 07:00 до 08:00 російська армія обстрілювала мікрорайони міста Чугуїв. Є прямі влучання в житлові приватні будинки, було пряме влучення в центральну котельню, яку повністю знищено. Є пошкоджені квартири в п’ятиповерхових житлових будинках. Унаслідок цих обстрілів Чугуєва двоє людей загинули, ще двоє отримали поранення (https://suspilne.media/252700-obstrili-cugueva-na-harkivsini-22-cervna-odna-ludina-zaginula/).

Наслідки обстрілу Чугуєва, 22 червня, фото: Сергій Болвінов

У Харкові вночі від російських обстрілів постраждали Слобідський та Індустріальний райони. Пошкоджені господарські та промислові об’єкти, сталося кілька масштабних пожеж. Поранення отримали три особи (https://suspilne.media/252742-tri-rajoni-harkova-piddalisa-obstrilam-za-dobu/).

Уранці від обстрілів одна людина отримала поранення в селищі Шевченкове Куп’янського району (https://suspilne.media/252742-tri-rajoni-harkova-piddalisa-obstrilam-za-dobu/).

Удень близько 10:00 російські війська обстріляли територію Індустріального та Немишлянського районів Харкова.Зруйновано тимчасову будівлю, пошкоджено кілька будівель, 5 автомобілів (https://suspilne.media/252742-tri-rajoni-harkova-piddalisa-obstrilam-za-dobu/).

Удень близько 13:30 російські війська обстрілювали з мінометів село Пришиб Ізюмського району внаслідок чого загинуло п’ять осіб (https://suspilne.media/252958-okupanti-z-minometiv-obstrilali-izumsinu-zaginuli-patero-zinok/).

Продовж доби російські війська обстрілювализ артилерії села Ртищівка, Мосьпанове, Шестакове, Байрак, Коробочкине, Леб’яже, Рубіжне,Печеніги,Верхній Салтів,Старий Салтів Чугуївського району, села Кулиничі, Питомник, Руську Лозову, Перемогу Харківського району, село Шевелівка Ізюмського району, село Петрівка Куп’янського району, село Хрестище Красноградського району та село Уди Богодухівського району (https://suspilne.media/252990-aki-sela-i-mista-harkivsini-potrapili-pid-obstril-okupantiv-informacia-genstabu/).

Увечері приблизно о 23:00 російська армія вчергове обстріляла Індустріальний районХаркова, сталася пожежа в складських приміщеннях (https://suspilne.media/253131-udaram-rosijskih-okupantiv-piddalisa-harkiv-ta-dergaci/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загибель цивільні – 10 осіб.

Поранення цивільних – 5 осіб.

Пошкоджених об’єктів – 37 одиниць.

Загалом за добу рятувальники здійснили 27 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 16, у т.ч. пожеж спричинених обстрілами – 12, пожежі з інших причин – 4, також 4 – для надання допомоги населенню, 2 – на аварійно-рятувальні роботи, 2 – для допомоги комунальним службам, 3 – інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися в Індустріальному (3), Немишлянському(1) районах Харкова, а також Чугуївському (5), Ізюмському (2) та Богодухівському (1) районах області. Горіли приватні будинки й господарчі споруди, гаражі та автомобілі, складські приміщення, а також інші виробничі будівлі.

Серед останніх великих пожеж, спричинених вибухами, пожежа в сільськогосподарському підприємстві, розташованому в селищі Печеніги. Там горіла сушильна камера та сировина на площі 400 кв.м. У ліквідації вогню приймали участь 3 пожежно-рятувальні відділення 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Також під час проведення аварійно-рятувальних робіт рятувальники вилучили з-під завалів тіла 5 осіб. Двоє жінок загинули в зруйнованій  котельні в м. Чугуєві. Ще двоє чоловіків і жінка потрапили під завали розбомбленого двоповерхового житлового будинку в селищі Золочів.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 25 ворожих боєприпасів (https://www.facebook.com/100064785063952/posts/pfbid02sBrSrShyVP9HBNBGCScytfVpYxtxNpbB8UBLukHXiLcoPkq8zQp4sa1gjr2UnUVSl/?d=n).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: