Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 21 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 21 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Знищений обстрілами дитячий садок в Прудянці Дергачівської громади, 21 липня, фото: Дергачівська міськрада

О 9:30 ранку російські військові обстріляли, попередньо, з реактивних систем залпового вогню «Ураган», зупинку громадського транспорту біля ринку в Київському районі м. Харкова. Загинуло 3 цивільних, ще 20 отримали поранення. Також пошкоджень зазнав житловий будинок та стоматологічна клініка, яка знаходилась у цьому будинку, цивільні автівки, торговельні павільйони та громадський транспорт (https://t.me/prokuratura_kharkiv/5042, https://t.me/synegubov/3719).

Наслідки обстрілу ринку Барабашова, 21 липня

Російські військові обстріляли селище Прудянка Дергачівської об’єднаної громади Харківського району Харківської області. Внаслідок обстрілу зруйнований дитячий  садок (https://suspilne.media/263322-rosijski-okupanti-znisili-ditsadok-u-prudanci-na-harkivsini/).

Також російські військові обстріляли селище Рогань Харківського району Харківської області. Внаслідок ракетного удару окупантів повністю зруйновано адміністративну будівлю та виробничу будівлю приватного підприємства (https://t.me/prokuratura_kharkiv/5059).

Наслідки обстрілу Рогані, 21 липня, фото: Харківська обласна прокуратура

Протягом доби  російські військові обстрілювали населені пункти Дергачівської об’єднаної громади, а саме – Дергачі, Безруки, Слатине, Прудянку, Дементіївку, Нове, Питомник, Руську Лозову. Також за допомогою танків і мінометів російські військові обстрілювали Цупівку, Дементіївку, Питомник. Інформації про постраждалих не було зафіксовано (https://t.me/der_rada/2066).

Співробітниками слідчо-оперативних груп разом з експертами-криміналістами було  опрацьовано 50 фактів руйнувань помешкань та інших об’єктів на території Харківської області внаслідок обстрілів та пожеж (https://t.me/police_kh_region/10934).

Станом на 21.07.2022 року за інформацією  заступника  голови Офісу Президента України Кирила Тимошенка внаслідок військових дій  відновленню на Харківщині потребують 6238 об’єктів, а саме: 2589 житлових будинків (1542 будинки повністю зруйновані та 1047 – частково), понад 3 000 приватних осель, 120 шкіл (з яких 15 зруйновані повністю і 105 – частково), 109 садочків (серед яких знищено 8 та частково зруйновано 101), 45 медичних установ, 294 об’єкти мереж (https://t.me/kt20220224/1324).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 3 особи,

Поранено щонайменше  23 особи,

Пошкоджено не менше 50 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 17 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію

пожеж – 6 у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 5,  пожежі, що сталися з інших причин – 1, також 8  – для надання допомоги населенню та комунальним службам,

3 – інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 25 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2398).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: