Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 2 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 2 травня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Пошкоджений обстрілом дитячий садок у селі Феськи Золочівської громади, 2 травня 2022 року, фото: Віктор Коваленко

00:45 – з’явилося повідомлення зі слів мешканців міста про вибух на півночі Харкова (https://t.me/suspilnekharkiv/12047).

00:45 – повідомляється про влучання в один із районів міста Харків. За наявною інформацією, внаслідок влучання в цьому районі спалахнула пожежа (https://t.me/truexanewsua/44692).

01:48 – опубліковане відео, на якому видно вщент згорілі щонайменше два легкових транспортних засоби, що стоять поруч один із одним (https://t.me/kharkivlife/37356).

08:15 – опубліковане фото пожежі, яка сталося вночі внаслідок влучання в один із центральних районів міста Харків (https://t.me/truexanewsua/44714).

08:42 – опублікована інформація стосовно нічного вибуху в місті Харків. Речник облуправління ДСНС Євген Василенко повідомив Суспільному, що на півночі Харкова внаслідок потрапляння російського снаряда горіли два авто на площі 6 кв. м та сміття. Загоряння виникло близько 00:50 2 травня. Інших пожеж від обстрілів у місті вночі не було (https://t.me/suspilnekharkiv/12056, https://suspilne.media/234778-na-harkivsini-vid-rosijskih-obstriliv-zagorilisa-rezervuari-z-palnim/, https://www.youtube.com/watch?v=gxHx8m7Mhoo).

11:26 – опубліковане відео наслідків нічного обстрілу одного з північних районів міста Харків (https://t.me/suspilnekharkiv/12065).

14:39 – повідомляється, що один із районів міста Харків на момент публікації повідомлення знаходиться під обстрілом (https://t.me/truexanewsua/44769).

14:47 – за інформацією Суспільного, у селі Феськи Харківської області внаслідок російського артобстрілу пошкоджені дитячий садок, школа та Будинок культури. За словами голови Золочівської громади Віктора Коваленка, обстріли відбувалися 2 травня 2022 року з 1:00 до 2:00. «У дитсадку вибиті вікна та двері, у школі – вікна, у Будинку культури пошкоджені двері, вікна та дах. Також зруйновані 15 приватних будинків, у багатоквартирних в 35 оселях пошкоджені двері та вікна. Стеля, вікна та дах зазнали руйнувань в амбулаторії. Жертв серед людей немає», – сказав голова громади (https://suspilne.media/234965-rosia-vcergove-obstrilala-zolociv-na-harkivsini-poskodzeni-ditsadok-ta-skola/, https://t.me/suspilnekharkiv/12100).

15:05 – за інформацією Харківської обласної прокуратури, вранці 2 травня 2022 року військовослужбовці ЗС РФ обстріляли селище міського типу Золочів Богодухівського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено шість житлових будинків та два навчальних заклади. Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3636).

16:50 – повідомляється, що російські окупанти знову обстріляли місто Харків. За наявною інформацією, внаслідок обстрілу в одному із районів міста спалахнула пожежа (https://t.me/kharkivlife/37415).

17:30 – опубліковане відео наслідків одного із влучань у місті Харків. За наявною інформацією, внаслідок влучання спалахнула пожежа, передається, що над містом підіймається стовп чорного диму (https://t.me/truexanewsua/44796).

21:39 – опубліковані фото наслідків російського обстрілу одного з районів міста Харків. За текстом повідомлення, обстріл відбувся вночі. За наявною інформацією в повідомленні, обстрілу піддався Саржин Яр, зокрема, постраждала тенісна площадка (https://t.me/kharkivlife/37442).

21:51 – за інформацією Харківської обласної прокуратури, 2 травня 2022 року російські військові обстріляли Шевченківський район м. Харкова. Внаслідок обстрілу пошкоджено 9 житлових будинків та автомобілі. Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області. (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3644).

22:28 – за інформацією Харківської обласної прокуратури, вранці 2 травня 2022 року російські військовослужбовці здійснили артилерійський обстріл м. Барвінкове Ізюмського району. Внаслідок обстрілу поранено двох чоловіків. Також пошкоджено житлові будинки та дві адміністративні будівлі. Повідомляється, що досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Управління СБУ в Харківській області (https://t.me/prokuratura_kharkiv/3646).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

За інформацією голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова, за добу російські окупаційні війська завдали по Харкову 2 удари із реактивних систем залпового вогню та здійснили 1 артилерійський обстріл. Від вогню постраждали цивільні об’єкти на Північній Салтівці (https://t.me/synegubov/3073).

Також повідомляється, що по області окупанти протягом доби обстрілювали Золочів, Барвінкове, Дергачі, Чугуїв. За добу на Харківщині 3 поранених: Харків – 2 особи, Чугуївський район – 1 людина (https://t.me/synegubov/3073).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: