Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 2 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 02 липня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу Дергачів, 2 липня, фото: фейсбук-сторінка В’ячеслава Задоренка

Уночі російські війська обстрілювали з артилерії село Світличне Золочівської громади. Унаслідок обстрілу знищено дитячий садок (https://suspilne.media/256334-okupanti-v-nic-na-2-lipna-znisili-ditacij-sadok-u-svitlicnomu-na-harkivsini/).

Зруйнований дитячий садок у селі Світличне Золочівської громади, фото: Віктор Коваленко

Близько 4-ї ранку в Харкові пролунало два вибухи на території промислової зони в Немишлянському районі. Обстріл було здійснено з РСЗВ «Смерч» та «Ураган». Ударною хвилею пошкоджені вікна гуртожитку та будинку, залізничні колії, у школі пошкоджені двері й вікна (https://suspilne.media/256340-vranci-2-lipna-harkiv-obstrilali-raketami-foto-naslidkiv/).

Пошкоджена залізничні колії у Немишлянському районі, фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

Зранку російські війська обстріляли села Кочеток і Велику Бабку Чугуївської громади.У селі Велика Бабка на території дачного кооперативу горіла господарча споруда, а в селі Кочеток сталася пожежа на території одного з лісгоспів (https://suspilne.media/256431-rosiani-2-lipna-obstrilali-cuguivskij-rajon-harkivsini-spalahnuli-dvi-pozezi/).

Удень російські війська обстрілювали з артилерії та мінометів місто Дергачі. Від обстрілів поранена одна людина (https://suspilne.media/256512-rosijski-vijska-prodovzuut-biti-po-dergacivskij-gromadi-na-harkivsini-poranena-ludina/).

Протягом доби російські війська обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії цивільні об’єкти сіл Дібрівне, Суха Кам’янка та Вірнопілля Ізюмського району (https://suspilne.media/256539-zsu-vidbili-sturm-okupantiv-bila-prudanki-na-harkivsini/).

Упродовж доби збройні сили росії обстрілювали села Руська Лозова, Перемога, Питомник і Прудянка Харківського району, села Верхній Салтів та Замулівка Чугуївського району, села Волобуївка, Мілова, Протопопівка й Норцівка Ізюмського району (https://suspilne.media/256539-zsu-vidbili-sturm-okupantiv-bila-prudanki-na-harkivsini/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Поранення цивільних – 1 особа.

Зафіксовано нових повідомлень про зниклих безвісти – 3.

Пошкоджених об’єктів –  21 (у тому числі школа та дитячий садок).

За минулу добу рятувальники здійснили 25 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 13, у тому числі спричинених обстрілами – 5. Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися в Чугуївському районі Харківської області. Горіли господарча споруда, гараж, а також хвойна підстилка й суха трава.

Двічі підрозділи ДСНС залучалися до проведення аварійно-рятувальних робіт: у Київському та Холодногірському районах Харкова.

Піротехніки ДСНС ліквідували 44 ворожих боєприпаси, що не розірвалися (https://t.me/dsns_telegram/8092).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: