Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 19 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 19 травня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу села Федорівка Чугуївського району, 19 травня, фото: Національна поліція

Вночі російські військові обстріляли Лозівський район Харківської області. В результаті поранено 63-річну жінку. Вона була госпіталізована (https://t.me/synegubov/3215).

О 4 ранку російські військові обстріляли Київський район м. Харкова. Снаряд влучив в котельню Інституту проблем ендокринної патології. За попередніми даними, постраждалих немає (https://t.me/synegubov/3216, https://t.me/synegubov/3215).

Близько 12 години відбувся обстріл району Північна Салтівка м. Харкова. В результаті обстрілу 1 людина поранена (https://t.me/synegubov/3216).

Близько 13 години окупанти обстріляли с.Великі Хутори Шевченківської громади Куп’янського району Харківської області. В результаті обстрілу отримали осколкові поранення жінка і дитина 13 років (https://t.me/synegubov/3216).

Внаслідок обстрілу Чугуївського району Харківської області був поранений хлопець 17 років (https://t.me/synegubov/3216).

Також відбувся обстріл Балаклійської громади Ізюмського району Харківської області. В результаті обстрілу отримала вибухові травми 1 жінка.

Було обстріляне с.Циркуни Циркунівської громади Харківського району Харківської області. Пошкоджені два приватні домоволодіння, загинув 64-річний чоловік, ще п’ятеро поранено (https://t.me/synegubov/3216,https://t.me/synegubov/3215, https://www.pravda.com.ua/news/2022/05/19/7347298, https://vecherniy.kharkov.ua/news/191839/).

Того ж дня російські війська обстріляли село Федорівка Старосалтівської громади Чугуївського району Харківської області. В результаті обстрілу загинув місцевий мешканець 1958 року народження, який знаходився на власному подвір’ї, пошкоджено його будинок (https://www.facebook.com/police.kharkov/posts/5088535227911067).

19 травня російські військові із реактивних систем залпового вогню обстріляли район Олексіївка м. Харкова. Інформація про наслідки обстрілу відсутня. (https://t.me/synegubov/3218).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 2 людини.

Поранено щонайменше 11 людей (серед них – одна дитина).

Пошкоджено не менше 4 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 30 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 20, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 7; пожеж, що сталися з інших причин – 13; також 7 раз для проведення аварійно-рятувальних робіт; 3 – для надання допомоги населенню.

Протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Салтівського, Індустріального, Новобаварського, Немишлянського та Шевченківського районів міста Харкова, а також Дергачівської громади.

Силами піротехнічних підрозділів ДСНС знешкоджено 45 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2023).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: