Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 18 травня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 18 травня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу пожежної частини управління ДСНС в місті Харкові, 18 травня, фото: Харківська обласна прокуратура

Вночі російські війська обстріляли Київський район міста Харкова. Один із снарядів поцілив у будівлю пожежної частини управління ДСНС в місті Харкові. Внаслідок обстрілу було пошкоджено будівлю, декілька пожежних автомобілів, а також багатоповерхівку поруч. Жертв внаслідок інциденту немає (https://t.me/truexanewsua/47334). Згодом було встановлено, що внаслідок удару також було пошкоджено чотири легкові автомобілі та згорів приватний будинок (https://t.me/c/1347456995/47561, https://suspilne.media/240675-rosijski-okupanti-pocilili-v-privatnij-budinok-u-harkovi/).

Внаслідок цього обстрілу також був пошкоджений учбовий корпус та гуртожиток університету ХАІ, зокрема, повідомлялися про вибиті вікна (https://t.me/tipichnoe_xtz/34062).

Зранку з артилерії також було обстріляно с. Цапівка, Лозівської об’єднаної територіальної громади. Внаслідок обстрілу постраждало сільськогосподарське підприємство (https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3486130-vijska-rf-znovu-obstrilali-zolocivsku-gromadu-na-harkivsini.html). Значних пошкоджень зазнало складське приміщення підприємства, а також деякі підсобні споруди. Цей населений пункт окупанти обстріляли вперше.

Село Цапівка Золочівської громади, 18 травня, фото: Віктор Коваленко

Вдень, внаслідок ракетного удару по Дергачівській громаді, було повністю знищено Прудянський селищний клуб (https://t.me/der_rada/1131). Постраждалих від удару не було.

У результаті вечірніх обстрілів Харкова та області отримали поранення шестеро людей. Трьох з них було поранено у Циркунах, Прудянці та Вільховатці, які нещодавно звільнили від російської армії. Ще трьох було поранено на Салтівці та у П’ятихатках. (https://2day.kh.ua/ua/kharkow/shistokh-lyudey-poraneno-u-kharkovi-ta-oblasti-vnaslidok-obstriliv)

Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Вбитих немає.

Поранено щонайменше 6 людей.

Пошкоджено не менше 10 об`єктів (у тому числі, було пошкоджено сільськогосподарське підприємство, пожежну частину, сільський клуб)

Внаслідок обстрілів за добу в області виникло шість пожеж, причому п’ять із них – на території Харківського району. Там горіли приватні будинки та дворові забудови. Ще одна пожежа сталася у Золочівській громаді, де горіло 1,5 га сухостою.


Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: