Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 17 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 17 червня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Уночі близько 2:00 російська армія обстріляла селище Золочів касетними снарядами. Внаслідок обстрілу пошкоджені сім будинків (https://suspilne.media/251022-vnoci-17-cervna-rosiani-obstrilali-zolociv-na-harkivsini-kasetnimi-boepripasami/).

Наслідки обстрілу Золочева Харківської області, 17 червня, фото: Віктор Коваленко

Удень близько 10:10 російські війська обстріляли промислову зону міста Первомайський Харківської області. Зруйновано критичну інфраструктуру. Вибито вікна, поранено трьох цивільних осіб (https://suspilne.media/251142-rf-zavdala-raketnogo-udaru-po-promzoni-pervomajskogo-na-harkivsini-poraneno-colovika/).

Упродовж доби російські війська обстрілювали з танків та мінометів села Цупівку, Дементіївку, Питомник та Нове Дергачівської громади Харківського району (https://t.me/c/1578682544/10488).

Наслідки обстрілу Золочева Харківської області, 17 червня, фото: Віктор Коваленко

Також російські окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру в населених пунктах Циркуни, Верхній Салтів, Піщане, Руська Лозова, Криничне, Дібрівне, Пашкове, Грушуваха, Курулька, Велика Комишуваха (https://suspilne.media/251347-zsu-zmusili-rosijsku-armiu-zalisiti-selo-dmitrivka-na-izumsini-genstab-zsu/).

Під час обстрілу російськими військами селища Савинці Ізюмського району поранення отримала 15-ти річна дівчина (https://t.me/c/1578682544/10515).

Увечері приблизно о 23:00 російська армія вчергове вдарила по Харкову ракетами. Від удару у Салтівському трамвайному депо, яке неодноразово піддавалося обстрілам, утворилися нові руйнування. За попередніми даними – про це кажуть місцеві жителі –  уламок ракети відлетів у 16-поверхівку поруч. За даними рятувальників, горіли балкони на трьох поверхах площею 10 кв. м. Вогонь загасили за дві години,  жертв  нема (https://www.youtube.com/watch?v=_JGROw3ukAQ).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Поранення цивільних  – 4 осіб.

Пошкоджених об’єктів – 21 одиниць.

Загалом за добу рятувальники здійснили 22 оперативних виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж – 12, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами  –  6, пожеж з інших причин – 6, також 2 – для надання допомоги населенню, 2 – проведення аварійно-рятувальних робіт, 5  –  надання допомоги житлово комунальним господарствам, 1  – інші виїзди.

Найбільша кількість пожеж, спричинених ворожими обстрілами, трапилась у Харківському районі області. Там в різний час доби виникло 3 таких пожежі. По одному подібному загорянню виникло в Лозівському, Богодухівському районах області та в Київському районі міста Харкова. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки та господарчі споруди.

Одна з пожеж, спричинених обстрілами, сталася ввечері 17 червня в житловому 16-ти поверховому будинку в Київському районі міста. Горіли балкони на 11-му, 12-му та 13-му поверхах будинку на площі 10 м.кв. Для ліквідації пожежі було задіяно 2 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Силами ДСНС вогонь вдалось ліквідувати за дві години. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на інші квартири будинку. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Аварійно-рятувальні роботи проводились на зруйнованих російськими військами об’єктах у Київському та Богодухівському районах.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 80 ворожих боєприпасів (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/397359672433532).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: