Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 16 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 16 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки обстрілу Пісочина, 16 червня, фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

Близько другої години ночі російською артилерією обстріляно смт. Золочів Золочівської громади Богодухівського району Харківської області. Знищено один будинок та три пошкоджено. Жертв і постраждалих  немає (https://t.me/h_saltovka/50230).

 

Наслідки обстрілу смт Золочів Харківської області, 16 червня, фото: t.me/h_saltovka

Близько 3:00 російськими військами був нанесений ракетний удар по приватному підприємству харчової промисловості в Індустріальному районі м. Харкова. Внаслідок обстрілів руйнувань зазнав обвальний цех, офісні та складські приміщення, вантажний транспорт та спецтехніка. Жертв і постраждалих немає (https://suspilne.media/250788-rosijska-raketa-vdarila-po-pidpriemstvu-u-harkovi-v-nic-na-16-cervna-foto-naslidkiv/, https://t.me/c/1486276212/4527).

 

Наслідки обстрілу приватного підприємства в Індустріальному районі Харкова, 16 червня, фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

О 23:00 російськими військами було нанесено 2 ракетні удари по селищу Пісочин Харківського району Харківської області. Внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали багатоповерхівки, виробничі приміщення, цегляний ангар, приватне ремонтне підприємство та адміністративна будівля. Також пошкоджено понад 10 автівок. Жертв і постраждалих немає (https://suspilne.media/251081-rosiani-vnoci-16-cervna-dvici-vdarili-po-pisocinu-pid-harkovom-foto-naslidkiv/).

Протягом доби російські війська обстрілювали Шевченківський, Новобаварський та Холодногірський райони міста Харкова (https://t.me/synegubov/3449).

Також обстріляли м. Дергачі Харківського району Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки (https://t.me/synegubov/3449).

Також росіяни обстріляли смт Коробочкине Чкалівської об’єднаної громади Чугуївського району Харківської області. Внаслідок обстрілу пошкоджений приватний будинок та гараж, знищено приватний автотранспорт (https://t.me/synegubov/3449).

Також обстріляно с. Морозівку Савинської об’єднаної громади Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілу поранений 70-річний чоловік  (https://web.telegram.org/z/#-1486276212).

Російські військові протягом доби обстрілювали  з артилерії села Харківської області, а саме:  с. Базаліївка Чкалівської об’єднаної громади Чугуївського району, с. Верхній Салтів Вовчанської об’єднаної громади Чугуївського району та с. Уди Золочівської об’єднаної громади  Богодухівського району (https://t.me/suspilnekharkiv/13916).

Цього ж дня російські війська обстріляли з мінометів с. Молодова Старосалтівської об’єднаної громади Вовчанського району Харківської області; смт. Старий СалтівСтаросалтівської об’єднаної громади Вовчанського району, Харківської області  та с.Пришиб Донецьої об’єднаної громади Ізюмського району Харківської області (https://suspilne.media/251029-na-harkivsini-vnaslidok-obstrilu-16-cervna-castkovo-zrujnovana-skola-ta-bagatopoverhivka-policia/).

У цей день російські військові вивезли трьох жительок села Горожанівка Шевченківської громади Куп’янського району Харківської області. За попередньою інформацією,окупанти можуть утримувати їх у м. Балаклії чи у смт.Чкаловському (https://suspilne.media/251627-okupanti-vikrali-z-sevcenkivskoi-gromadi-na-harkivsini-troh-zinok-dzerelo/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Поранено щонайменше 1 особу.

Викрадено щонайменше 3 особи.

Пошкоджено не менше 18 цивільних будівель

Загалом за добу рятувальники здійснили 21 оперативний виїзд, з яких: на ліквідацію пожеж –12, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами –3, пожежі в екосистемах – 5, пожежі, що сталися з інших причин –4; також 2рази для надання допомоги співробітникам Національної поліції, 5 –для надання допомоги комунальникам у розчищені зруйнованих об’єктів; 2– інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 80 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2163).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: