Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 14 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Наслідки ракетного удару по Харкову, 14 липня, Фото: В’ячеслав Мавричев, Суспільне

02:13 – повідомляється про вибухи у місті Харків (https://t.me/suspilnekharkiv/15020).

09:55 – за даними Харківської обласної прокуратури, вночі військові країни-агресора завдали черговий ракетний удар по м. Харкову. Внаслідок обстрілу пошкоджено підприємство в Основ’янському районі м. Харкова та приміщення ангару депо метрополітену в Салтівському районі. Будь-які військові об‘єкти на вказаних територіях відсутні. Наразі тривають першочергові слідчі дії. У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області (https://t.me/prokuratura_kharkiv/4944).

11:34 – за інформацією Суспільного, російські окупанти в ніч на 14 липня обстріляли колишню меблеву фабрику у Харкові. Повідомляється, що російська армія вдарила двома ракетами по території колишньої меблевої фабрики в одному з районів Харкова. Внаслідок вибуху пошкоджені адміністративна будівля та кілька цехів. Обстріл стався близько 2:00. Приміщення колишнього підприємства частково зруйновані. Вибухова хвиля зачепила вантажівки – дві машини побило уламками, ще одну перекинуло на бік, повідомив кореспондент Суспільного (https://suspilne.media/260374-rosijski-okupanti-v-nic-na-14-lipna-obstrilali-kolisnu-meblevu-fabriku-u-harkovi-foto/, https://t.me/suspilnekharkiv/15041, https://www.youtube.com/watch?v=lTds3kmbKPw).

В момент вибуху на території був охоронець. Він не постраждав, повідомив Суспільному орендар одного з приміщень. Уламками також пошкоджені дахи та побиті вікна щонайменше трьох приватних будинків неподалік колишньої фабрики (https://suspilne.media/260374-rosijski-okupanti-v-nic-na-14-lipna-obstrilali-kolisnu-meblevu-fabriku-u-harkovi-foto/, https://t.me/suspilnekharkiv/15041, https://www.youtube.com/watch?v=lTds3kmbKPw).

За інформацією поліції Харківської області, вдень 14 липня під ворожі удари потрапило село Велика Бабка. В результаті пошкоджень зазнали житлові будинки мирних громадян, об’єкти інфраструктури (https://t.me/police_kh_region/10813).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, протягом доби російські окупанти продовжували обстрілювати мирне населення Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів Харківської області. Пошкоджені приватні домоволодіння, господарські споруди, рятувальники ліквідовували пожежі (https://t.me/synegubov/3664).

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що у Чугуївському районі внаслідок обстрілів осколкових поранень зазнала жінка 69 років (https://t.me/synegubov/3664, https://suspilne.media/260720-viklucno-po-civilnij-infrastrukturi-golova-harkivskoi-ova-rozpoviv-pro-obstrili-regionu/, https://t.me/suspilnekharkiv/15068).

За добу нашою організацією було задокументовано 2 випадки ймовірного зникнення, серед яких 1 – випадок ймовірного насильницького зникнення.

За даними поліції Харківської області, працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали понад 60 фактів руйнування помешкань та інших об’єктів на території регіону внаслідок обстрілів та пожеж (https://t.me/police_kh_region/10813).

За інформацією Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області, загалом за добу рятувальники здійснили 18 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 9, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 3, також 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт, 1 – для допомоги працівникам ЖКГ, 2 – для надання допомоги населенню, 5 – інші виїзди (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2364).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: