Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 13 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 13 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Наслідки обстрілу Золочівської громади, 13 червня, фото: Віктор Коваленко

Військові РФ обстріляли села Золочівської громади. В селі Світличне знищений сарай та пошкоджений будинок. У селі Івашки артснаряд влучив у двоповерховий будинок. У селі Олександрівка від обстрілу пошкоджений п’ятиповерховий будинок, у ньому також вилетіли вікна та двері. Загиблих або поранених немає (https://suspilne.media/249715-rosijski-vijskovi-obstrilali-tri-sela-na-zolocivsini-poskodzeni-budinki/).

Російські військові обстріляли Рубіжне, Руську Лозову, Байрак та Дементіївку Харківської області (https://suspilne.media/249838-rosijska-armia-prodovzue-artilerijski-obstrili-harkivsini-genstab-zsu/).

Унаслідок обстрілів у селищі Жуковського одна цивільна людина поранена (https://t.me/synegubov/3426).

Близько 19 години російські військові з реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли с. П‘ятницьке Чугуївського району. Внаслідок обстрілу отримала поранення 3-місячна дитина. 35-річна мати немовля загинула.

Через годину після обстрілу вказаного села окупанти продовжили обстріли Чугуївського району. Під вогнем опинилось смт Малинівка. Внаслідок обстрілу отримали поранення 11-річний хлопчик та 17-річна дівчина (https://t.me/c/1006836030/45536https://suspilne.media/249864-pat-ludej-sered-akih-trimisacna-ditina-poraneni-vnaslidok-obstriliv-na-harkivsini-sinegubov/https://t.me/suspilnekharkiv/13843).

В 23:51 внаслідок обстрілів на території підприємства загорілося складське приміщення та 10 вантажних автомобілів в одному з населених пунктів Харківського району (https://suspilne.media/249843-dvi-ditini-poraneni-vnaslidok-rosijskih-obstriliv-u-selisi-malinivka-na-harkivsini/).


Резюме дня (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Загиблих цивільних – 2 особи, поранених – 5 (3 дітей).

Пошкоджених цивільних об’єктів – 14 (9 житлових будинків).

Загалом за добу рятувальники здійснили 6 оперативних виїздів на ліквідацію пожеж, спричинених обстрілами .

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились Чугуївському (3), Харківському (2) та Богодухівському (1) районах області. В результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, складські будівлі, вантажні автомобілі, а також хвойна підстилка (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2159).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: