Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 12 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини), імовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 12 червня. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Пожежа після обстрілу, Харківська область, 12 червня, фото: ДСНС

Вночі окупаційні війська обстріляли село Безруки Харківського району (https://suspilne.media/249312-troe-ludej-zaginuli-cetvero-poraneni-vid-obstriliv-harkivsini-11-cervna-sinegubov/).

Близько четвертої години ранку російські війська обстріляли з артилерії село Чорноглазівка Богодухівського району. Пошкоджено житлові будинки (https://t.me/c/1578682544/10118).

Приблизно о 9-й ранку російські військові відкрили вогонь по селу Зрубанка Богодухівського району, через що постраждали житлові будинки цивільних жителів (https://t.me/c/1578682544/10118).

Уранці внаслідок російських обстрілів горіли приватні житлові будинки в Золочівській громаді Богодухівського району (https://suspilne.media/249312-troe-ludej-zaginuli-cetvero-poraneni-vid-obstriliv-harkivsini-11-cervna-sinegubov/).

Наслідки обстрілу у Золочеві, 12 червня, фото: Віктор Коваленко

У цей день російські війська обстріляли з мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню села Замулівку й Байрак Чугуївського району, село Гусарівку Ізюмського району та село Руські Тишки Харківського району (https://suspilne.media/249397-rosijski-vijskovi-namagalisa-sturmuvati-u-rajoni-starici-ta-rubiznogo-na-harkivsini-genstab/).

Також росіяни обстріляли дитячий оздоровчий табір у Чугуївському районі Харківської області. Пошкоджені три корпуси (https://suspilne.media/249409-rosijski-okupanti-obstrilali-ditacij-tabir-na-harkivsini/).

Близько 12:49 російські військовіобстріляли житловий сектор села Коробочкине Чугуївського району. Від обстрілу на приватому подвір’ї спалахнули господарча споруда та літня кухня. Вогонь охопив близько 60 кв. м. (https://suspilne.media/249404-armia-rf-vdarila-po-selu-na-cuguivsini-vinikla-pozeza/).

Внаслідок обстрілу села Коробочкине Чугуївського району поранений 62-річний чоловік. Він перебуває в стані середньої тяжкості (https://suspilne.media/249404-armia-rf-vdarila-po-selu-na-cuguivsini-vinikla-pozeza/).

У тимчасово окупованому місті Балаклія Ізюмського району сталися пожежі внаслідок обстрілів. Горіли два приватні будинки на площі 1 тис. кв.м та 500 кв. м (https://suspilne.media/249456-vnaslidok-obstriliv-u-balaklii-na-harkivsini-gorili-budinki-dsns/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення):

Поранення цивільних – 1.

Пошкоджених об’єктів – 12 одиниць (1 – дитячий табір).

Загалом за добу рятувальники здійснили 21 оперативний виїзд, з яких: на ліквідацію пожеж – 14, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 7, пожеж з інших причин – 7, також 3 – для надання допомоги населенню, 4 – інші виїзди.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися в Чугуївському (3), Ізюмському (3) та Богодухівському (1) районах області. У результаті цих пожеж постраждали житлові будинки, господарчі споруди, складська будівля, а також вигоріло понад 8 га екосистем.

Серед найбільших пожеж, спричинених обстрілами, були пожежі в приватному секторі міста Балаклія. Там горіли 2 житлових будинки на площі 1000 та 500 кв.м. Силами підрозділів ДСНС пожежі були ліквідовані.

О 14:00 в результаті ворожого обстрілу спалахнув хвойний ліс у Високобірському лісництві Ізюмського району Харківщини. Полум’я охопило площу близько 4 га. Для ліквідації наслідків пожежі було задіяно підрозділ ДСНС, а також Андріївської місцевої пожежної команди. Спільними зусиллями о 16:20 вогонь вдалось ліквідувати (https://www.facebook.com/MNSKHARKIV/posts/pfbid026NeVSthYP677fHHnFt72Ypev7fSySjURLvBDGC9WEXDBfjf4Zo4bRWz5QKKjvgY9l).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: