Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 11 червня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 11 червня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


 

Пожежа після обстрілів на Малій Данилівці, 11 червня, фото: ДСНС

Був здійснений обстріл Шевченківського району м. Харкова. Постраждалих немає (https://t.me/synegubov/3417).

Протягом доби під обстрілами перебували с. Уди. Богодухівського району, с. Прудянка Дергачівської об’єднаної громади Харківського району,  Циркуни Циркунівської об’єднаної громади Харківського району і с. Верхній Салтів Вовчанської об’єднаної громади Чугуївського району. Також обстрілів зазнав Ізюмський район Харківської області (https://hromadske.ua/posts/okupanti-obstrilyali-dityachij-ozdorovchij-tabir-na-harkivshini, https://t.me/synegubov/3417).

Зруйнований внаслідок обстрілів дитячий табір у Чугуївському районі, 11 червня, фото: Харківська обласна прокуратура

Російські війська завдали авіаудар в районі с. Тернова, Липецької об’єднаної територіальної громади, Харківського району, Харківської області  (https://suspilne.media/249202-dla-okupantiv-poranenih-na-slobozanskomu-napramku-rozgortaut-spital-pid-belgorodom-genstab/).

Обстрілів зазнав також Ізюмський район Харківської області. Внаслідок обстрілів 1 особа була поранена та госпіталізована до лікарні м. Балаклія (https://t.me/synegubov/3417).

Російські війська завдали авіаудар в районі с. Рубіжне, Вовчанської об’єднаної територіальної громади, Чугуївського району Харківської областіhttps://suspilne.media/249202-dla-okupantiv-poranenih-na-slobozanskomu-napramku-rozgortaut-spital-pid-belgorodom-genstab/).

Увечері російські війська здійснили обстріл Малоданилівської громади Харківського району Харківської області. Внаслідок обстрілів сталося займання на території двох приватних котеджів (https://suspilne.media/249274-u-malodanilivskij-gromadi-na-harkivsini-gorili-dva-kotedzi-vnaslidok-rosijskih-obstriliv/, https://t.me/synegubov/3417).

О 21:00 російські війська з РСЗВ здійснили обстріл смт. Золочів Золочівської громади, Богодухівського району Харківської області. Внаслідок обстрілу загинули 2 людини – 51-річна жінка та 48-річний чоловік. Також знищений 1 житловий будинок, ще 2 пошкоджено (https://suspilne.media/249240-dvoe-ludej-zaginuli-pid-cas-obstrilu-zoloceva-na-harkivsini-11-cervna/).

Приблизно опівночі російські війська обстріляли м. Харків. Унаслідок обстрілу виникла пожежа у виробничій будівлі. Також сталося займання автомобілів. Постраждалих немає.

Загалом у Харківській області за добу 4 поранених: 3 у Харківському районі, 1 особу госпіталізували у м. Балаклії, Ізюмського району. На жаль, загинули 3 цивільних: Чугуївський район – 1, смт Золочів – 2 особи ( https://t.me/synegubov/3417).

Станом на 18:00 року з початку війни в Харківській області загинуло 837 цивільних осіб з них 43 дітей. (https://www.facebook.com/profile.php?id=100002276907245).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Вбито щонайменше 10 людей.

Поранено щонайменше 4 людей.

Пошкоджено не менше 6 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 37 оперативних виїздів, з яких: на ліквідацію пожеж – 25, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 11 пожеж, що сталися з інших причин – 14; також 3 разів для проведення аварійно-рятувальних робіт; 2 – для надання допомоги населенню; 8 – інші виїзди.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 15 ворожих боєприпасів. (https://t.me/DSNS_Kharkiv/2150)

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: