Публікація

Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 1 липня 2022 року

Харківська правозахисна група веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Харкові та Харківській області. Сьогодні ми публікуємо опис подій за 1 липня 2022 року. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Джерело сайт ХПГ


Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.


Вночі російські військові завдали ракетного удару по Індустріальному району м. Харкова. Пошкоджено промислові будівлі, рятувальники ліквідували пожежу. (https://t.me/synegubov/3534). Російські військові також протягом доби обстрілювали Слобідський район м. Харкова (https://t.me/synegubov/3534). Російські військові обстріляли Чугуївський район Харківської області. Внаслідок обстрілу загинула 1 людина, ще 1 зазнала поранень (https://t.me/synegubov/3534).

Також російські військові обстріляли м. Дергачі Харківського району Харківської області. Внаслідок обстрілу сталося займання – горів приватний будинок та господарчі споруди. Вогонь охопив щонайменше 140 кв. м. (https://suspilne.media/256278-rosijski-okupanti-1-lipna-obstrilali-dergaci-spalahnuli-pozezi/).

Протягом доби російські військові з артилерії обстрілювали Дергачівську об’єднану громаду Харківського району Харківської області, а саме – село Безруки, селище Слатине та селище Прудянка (https://suspilne.media/256278-rosijski-okupanti-1-lipna-obstrilali-dergaci-spalahnuli-pozezi/).

01.07.2022 ракетних та артилерійських обстрілів з боку російських військових зазнали: село Уди Золочівської об’єднаної громади Богодухівського району Харківської області, с. Черкаська Лозова Малоданилівської громади Харківського району Харківської області, смт Донець Ізюмського району Харківської області та м. Барвінкове Ізюмського району Харківської області. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки, приміщення гуртожитку та автомобіль (https://suspilne.media/256310-protagom-1-lipna-na-harkivsini-okupanti-obstrilami-poskodili-gurtozitok-policia/).

01.07.2022 внаслідок обстрілів Ізюмського району Харківської області 3 людини загинули, ще 2 отримали вибухові травми. Також 1 людина госпіталізована у м. Харкові та 1 людина – в Харківському районі (https://t.me/synegubov/3534).

За інформацією обласного управління Національної поліції України загалом за 1 липня 2022 року працівниками слідчо-оперативних груп разом з експертами- криміналістами було опрацьовано понад 40 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж (https://suspilne.media/256310-protagom-1-lipna-na-harkivsini-okupanti-obstrilami-poskodili-gurtozitok-policia/).


Резюме за день (за зібраними нами даними, потребує доповнення та уточнення) :

Поранено щонайменше 5 осіб.

Вбито щонайменше 4 особи.

Пошкоджено не менше 40 цивільних будівель.

Загалом за добу рятувальники здійснили 23 оперативних виїзди, з яких: на ліквідацію пожеж – 12, у т.ч. пожеж, спричинених обстрілами – 5, пожеж, що сталися з інших причин – 7; також 3 рази для допомоги комунальним службам, 2 – для надання допомоги населенню та 6 – інші виїзди. Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 11 ворожих боєприпасів (https://t.me/DSNS_Kharkiv/228).

Якщо ви можете надати додаткову інформацію, будь ласка, скористайтеся формою.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: