Публікація

Хронологія подій у Донецьку та Донецькій області під час російсько-української війни. 14-15 червня 2022 року

Українська Гельсінська спілка з прав людини веде документування міжнародних злочинів (геноцид, злочин проти людяності, воєнні злочини), ймовірно вчинених російськими окупантами в Україні у Донецькій області. Просимо очевидців надсилати нам інформацію за формою, що додається.

Керуючись настановами українських військових, ми не публікуємо точних адрес будинків, у які влучили російські бомби і снаряди, але зберігаємо всі ці дані для подальшого використання в майбутніх судових процесах проти воєнних злочинців.

 

14 червня 2022 року

За період із 14 червня по 15 червня 2022 року війська російської федерації обстріляли 11 населених пунктів: смт Очеретине, с. Бердичі, смт Нью-Йорк, м. Авдіївка, с. Желанне (поле), м. Добропілля, с. Вірівка, м. Бахмут, с. Зайцеве, м. Красногорівка, м. Покровськ.

Обстріли велися з танків, стрілецької зброї, важкої артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню «Град», «Смерч».

Руйнувань зазнали 67 цивільних об’єктів: 47 – житлові будинки, залізнична колія, лікарні та медичний центр, легкові та вантажні автомобілі, гаражі.

Знеструмлено 336 населених пунктів, водопостачання немає у 174.
https://cutt.ly/KKMwFie

Російські збройні сили вбили 3 цивільних жителів Донеччини: 2 у Новоукраїнці та 1 у Добропіллі, ще 4 осіб дістали поранення.

https://cutt.ly/JKMeedV

Унаслідок обстрілу міста Бахмут пошкоджено об’єкти  інфраструктури, автотранспорт та будинки цивільних осіб.
https://cutt.ly/DKMefEa

Приблизно о 15:00. Російські війська обстріляли с. Орлівка, внаслідок чого було пошкоджено цивільний будинок.

https://t.me/c/1756716434/1085

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних осіб – 3

Поранено цивільних осіб – 4

Пошкоджено об’єктів – 67

 

15 червня 2022 року

За період із 15 червня по 16 червня 2022 року війська російської федерації обстріляли 16 населених пунктів: Авдіївку, Покровськ, Залізне, Костянтинівку, смт Нью-Йорк, села Времівка, Водяне, Гришине, Костянтинівка, Ласточкине, Нетайлове, Новоселівка Перша, Орлівка, Піски, Тоненьке, Хрестище. Обстріли велися крилатими ракетами Х-22, реактивними системи «Град», «Ураган», «Смерч», артилерією, танками.

Руйнувань зазнали 56 цивільних об’єктів, переважна більшість із яких – житлові будинки,  а також електропідстанція, метеорологічна станція, будівельне та сільськогосподарське підприємства, господарчі будівлі.
https://cutt.ly/RKMfOOL

ЗС рф убили 1 цивільного жителя Костянтинівки, ще 10 цивільних на Донеччині дістали поранення.
https://cutt.ly/IKMh4e7

Приблизно о 3:00. Російські війська обстріляли місто Покровськ, унаслідок цього зруйновано вагони з гуманітарною допомогою.  
https://cutt.ly/vKMjRzz

Приблизно о 17:00.   Російські війська завдали артилерійського удару по Бахмуту. Внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки та медичний заклад. Літній чоловік зазнав осколкових поранень.

https://bit.ly/3bcA0jj

О 18:00. Російські війська обстріляли місто Покровськ та селище Гришине. Внаслідок удару поранень зазнали 2 цивільні особи, пошкоджено дві адміністративні будівлі підприємства, будівлю метрологічної станції та 4 приватні житлові будинки.
https://cutt.ly/3KMj8ZX

Унаслідок обстрілу м. Авдіївка пошкоджено будинки по вулиці Металургів.

https://t.me/c/1756716434/1097

 

Підсумок дня*:

Убито цивільних осіб – 1

Поранено цивільних осіб – 10

Пошкоджено об’єктів – 56

 

ВАЖЛИВО! Якщо ви маєте інформацію про будь-яку з перелічених нижче подій, просимо вас заповнити форму для засвідчення воєнних злочинів – обґрунтованість і якість доказів потрібні для притягнення росії, її керівництва та комбатантів до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді та інших міжнародних інституціях.

Подія, про яку ви можете розповісти:

  • убивство, поранення:
  • цивільних осіб
  • медичного персоналу
  • волонтерів
  • пошкодження чи знищення об’єктів (авто, будівлі):
  • цивільної інфраструктури
  • медичної інфраструктури
  • культурних, навчальних об’єктів
  • інфраструктури населеного пункту (комунальні підприємства, трамвайні депо, місцевий транспорт тощо)
  • побиття, зґвалтування, умисне завдання каліцтва
  • утримання в заручниках
  • пересування ворожої техніки та її застосування в населених пунктах / використання цивільної інфраструктури у воєнних цілях
  • артобстріл, авіаобстріл
  • обстріл цивільних осіб та об’єктів зі стрілецької зброї
  • привласнення майна цивільних осіб
  • інше.

 

Будемо вдячні за оригінальні фото й відеодокази воєнних злочинів (без оброблення та не із соцмереж), із яких можна отримати метадані

*Інформація, відображена в категорії «Підсумок дня», відповідає даним, зібраним на момент публікації, та потребує доповнення й уточнення

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: